Syntens


---

Zevende kaderprogramma centraal

Op 16 oktober organiseert de Stadsregio samen met de Radboud Universiteit Nijmegen een seminar over het zevende kaderprogramma (KP7). Deze workshop richt zich op samenwerking met andere partijen (zoals andere faculteiten, kennisinstellingen of bedrijven).

In een sessie zal aandacht worden besteed aan het kwalificeren voor Europese projecten. In een andere sessie wordt dieper ingegaan op de juridische aspecten (IPR) van samenwerking binnen een consortium. In de laatste sessie wordt het opzetten van onderzoeksprojecten besproken waarbij aandacht is voor de rol van MKB-bedrijven.

Doelen zijn het bevorderen van deelname van groepen binnen de kennisinstellingen aan Europese onderzoeksprojecten en het versterken van ondersteunende competenties en het bevorderen van clustergewijze samenwerking vanuit de regio tussen onderzoeksinstellingen en ondernemingen in relatie tot de verschillende instrumenten en programma binnen KP7. Maar ook het bevorderen van een helder beleid binnen projecten t.a.v. samenwerking met derden ten aanzien van management van projecten en intellectueel eigendom.

Voor deze bijeenkomst worden (ervaren) onderzoekers, beleidsmedewerkers, (MKB-) bedrijven en gemeentelijke instellingen uitgenodigd. Het programma kunt u hier dowloaden. Uitnodiging KP7 seminar_16okt3.pdf

De bijeenkomst vindt plaats op 16 oktober van 10:15 tot 16:00 (lunch inclusief) in het Linnaeusgebouw (LIN 3 en LIN4). Aanmelden kan via email: Gerda van Gemert (G.vanGemert@mso.ru.nl). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.