Live Eet - Stichting Heifer Nederland-actie rondom Wereldvoedseldag

09/10/2008 10:58

Stichting Heifer Nederland

In het kader van Wereldvoedseldag op 16 oktober organiseert Stichting Heifer Nederland

Live Eet. Op 16 oktober roept Stichting Heifer Nederland heel Nederland op om een maaltijd te organiseren voor je vrienden, buren collega's en kennissen en een bijdrage van je vrienden te vragen voor Stichting Heifer Nederland. Heifer Nederland zorgt er dan voor dat arme gezinnen in Afrika ook kunnen eten door hen training en vee te schenken. Voorbeelden van heerlijke recepten en een e-card uitnodiging zijn te vinden op www.heifer.nl.

Liever uit eten? Restaurant Jagersrust te Ossendrecht doet op 16 oktober ook mee met Wereldvoedseldag. Tien procent van de dagopbrengst wordt geschonken aan Stichting Heifer Nederland. www.jagersrust.nl

De Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties riep op 16 oktober 1981, de verjaardag van de FAO, uit tot Wereldvoedseldag. Jaarlijks wordt hiermee aandacht gevraagd voor het hongervraagstuk in de wereld. Zo'n 150 landen over de wereld doen mee.

Stichting Heifer ondersteunt duurzame veehouderijprojecten in Afrika en Oost-Europa en levert hiermee een bijdrage aan gemeenschapsontwikkeling en de structurele verbetering van voeding en inkomen van de individuele gezinnen. Mensen ontvangen dieren en trainingen om daarmee zichzelf van voedsel te voorzien en verkopen de producten om een inkomen te verdienen. www.heifer.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl




http://www.heifer.nl