Provincie Noord-Holland

Informatiebijeenkomsten Oostelijke Vechtplassen en Naardermeer

9-10-2008

De provincie Noord-Holland start met het opstellen van natuurbeheerplannen voor Oostelijke Vechtplassen en Naardermeer. Deze gebieden maken deel uit van het Europese natuurnetwerk Natura2000. Bewoners zijn welkom bij deze formatiebijeenkomsten.

Het doel van de beheerplannen is om de internationaal belangrijke natte natuurgebieden, zoals meren en moerassen, te beschermen. In de plannen komt te staan wat daarvoor de komende zes jaar moet gebeuren. De plannen geven ook aan welke activiteiten in de gebieden zonder meer kunnen worden voortgezet en voor welke activiteiten in de toekomst een vergunning moet worden aangevraagd, omdat ze mogelijk schadelijk zijn voor de natuur. De provincie streeft ernaar bestaande activiteiten zoveel mogelijk te laten doorgaan.
De provincie Noord-Holland heeft het advies- en ingenieursbureau DHV ingehuurd om de beheerplannen Oostelijke Vechtplassen en Naardermeer op te stellen. DHV gaat de plannen in opdracht van de provincie opstellen in overleg met de diverse direct betrokken partijen zoals gemeenten, natuurbeherende organisaties, het hoogheemraadschap, recreatie organisaties en de agrarische sector. Ook is de inbreng van bewoners en andere betrokken partijen belangrijk. De provincie wil bewoners en belanghebbenden informeren over Natura2000 en de beheerplannen. Hierbij wordt ingegaan op het proces om te komen tot het beheerplan en wat dit betekent voor de bewoners en belanghebbenden.

Informatiebijeenkomsten
Op 9 oktober houdt het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de Oostelijke Vechtplassen een informatiebijeenkomst en hoorzitting in het kader van de inspraakprocedure voor het ontwerp-aanwijzingsbesluit.

Tijdens deze hoorzitting informeert de provincie Noord-Holland bewoners over de wijze waarop een beheerplan voor de Oostelijke Vechtplassen wordt opgesteld. De bijeenkomst vindt plaats van 19.45 tot 21.00 uur in Amrath Hotel Lapershoek, Utrechtseweg 16 te Hilversum.

Op 16 oktober organiseert de provincie een informatieavond over het Naardermeer. Deze bijeenkomst vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur in de burgerzaal van het Stadhuis, Raadhuisstraat 22 te Naarden. Voor het Naardermeer heeft de inspraakprocedure voor het aanwijzingsbesluit al plaatsgevonden in 2007.

Meer informatie
Nadere informatie kan verkregen worden bij het projectsecretariaat Beheerplan Oostelijke Vechtplassen via e-mail
info-oostelijkevechtplassen@dhv.com en voor Beheerplan Naardermeer via e-mail info-naardermeer@dhv.com of telefoon 033- 4683471.

Kijk voor meer informatie ook op de website onder thema Recreatie en Natuur.

Nieuwsredactie