Deltion College


GGD lanceert nieuwe dienst âSenseâ op gezondheidsmarkt Deltion.

De GGD heeft de achtste editie van de Gezondheidsmarkt uitgekozen om haar nieuwe dienst âSenseâ te lanceren. De gezondheidsmarkt wordt georganiseerd door de Clusters Welzijn & Gezondheidszorg en vindt plaats op donderdag 16 oktober van 10.00 tot 15.30 uur aan de Nijverheidstraat. De markt is dé ontmoetingsplek voor Studenten en Gezondheidsorganisaties. Ruim 30 instellingen van GGD tot Riagg presenteren zich aan onze studenten. De informatie die de studenten vergaren kunnen ze later in de praktijk gebruiken om bijvoorbeeld klanten door te verwijzen naar specifieke instellingen.

Sense (voorheen Rutgerstichting) is de nieuwe benaming voor het seksualiteitsspreekuur voor jongeren van 16 tot 24 jaar.

Het Sense spreekuur is een aanvulling op de bestaande soa-spreekuren van de GGD en is bedoeld voor jongeren die niet naar hun eigen huisarts kunnen of willen met vragen over seksualiteit. Ze kunnen bij Sense gratis en anoniem terecht voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, soa, seksueel geweld, enzovoort. Ook worden recepten voor de pil geschreven en worden jongeren geholpen om de goede weg te vinden naar de juiste hulpverlener.

Om de start van Sense onder de aandacht te brengen bij zowel de doelgroep van Sense (onze studenten) als bij intermediairs en algemeen publiek organiseert de GGD een aantal startactiviteiten op de gezondheidsmarkt. Het programma van de activiteiten is tweeledig. Het bevat een inhoudelijk en een educatief onderdeel in de vorm van diverse workshops voor studenten (van een workshop over condooms tot een workshop rappen). Daarnaast bevat het programma een plenair deel om 15.00 uur waarin Sense officieel door Nicole Bakker, hoofd AGZ van de GGD regio IJssel-Vecht wordt afgetrapt.

Â

Uitnodiging
We nodigen alle belangstellenden uit om een kijkje op de gezondheidsmarkt te nemen of aanwezig te zijn bij de officiële aftrap van Sense om 15 uur in de gymzalen.

Â

Â