Gemeente Enschede

Kunstwerk Wimpel wordt op 16 oktober onthuld

Op donderdag 16 oktober aanstaande wordt het kunstwerk Wimpel om 16.00 uur door stadsdeelwethouder Roelof Bleker onthuld. Het kunstwerk staat op de hoek van de Dr. Coppesstraat en de Van Damstraat. Wimpel is gemaakt door de Enschedese kunstenaar Herman Ketz.

Wimpel is een 7 meter lange oranje wimpel van gegolfd staal, bevestigd op twee 3 meter hoge palen. De locatie waar het kunstwerk komt te staan was vroeger een bekende ontmoetingsplek in de wijk. De nieuwtjes en de verhalen die daar werden uitgewisseld, en vooral het verhaal van een bewoner dat tijdens de tweede wereldoorlog daar de laatste informatie over de bewegingen aan het front door buurtbewoners werd gedeeld, inspireerde Herman Ketz tot dit ontwerp. De wimpel staat volgens de kunstenaar voor eenheid en opgetogenheid bij een wijk die zowel de tweede wereldoorlog als de vuurwerkramp heeft doorstaan.

Het kunstwerk is door een commissie van wijkbewoners uitgekozen als mooiste ontwerp uit inzendingen van drie kunstenaars. CBK Concordia is actief betrokken geweest bij de begeleiding van dit project.

Geplaatst: 13 October 2008.

13 oktober 2008