Waterschap Aa en Maas

en Maas realiseren fietsbrug over de Aa

Gemeente Veghel en waterschap Aa en Maas realiseren fietsbrug over de Aa

Als onderdeel van het gezamenlijke project Masterplan Aa Veghel, fase
1, wordt op donderdagmiddag 16 oktober een fietsbrug geplaatst ter hoogte van de Vogelenzang in Keldonk. Door de brug ontstaat een kortere fietsverbinding tussen Keldonk en Veghel. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden voor recreatief fietsen tussen Veghel en Erp. Met deze fietsbrug ontstaat een extra mogelijkheid het beekdal van de Aa te doorsnijden en zo een ommetje te maken vanuit Veghel, Erp of Keldonk. Vanaf vrijdag 31 oktober, de dag na de oplevering, kan over de fietsbrug gefietst worden.

Fietsbrugfeiten 20081014werkzaamhedenaanlegfietsbrugoktober2008.jpg (1373 Kb)
De fietsbrug is een stalen gebogen brug van vierentwintig meter lang en drie meter breed. De brug weegt zestien ton. Het is eenzelfde soort brug als die in Veghel ter hoogte van de Frisselsteinstraat, nabij CWI-gebouw, over de Aa loopt. Naast de aanleg van de fietsbrug worden fietspaden aangelegd en ter hoogte van Keldonk en Erp zijn diverse oevers van de Aa ingericht als ecologische verbindingszone. Ook komen er extra wandelpaden. Bij de brug wordt een bankje geplaatst om van de natuur langs de Aa te genieten.

Achtergrondinformatie
Het Masterplan Aa Veghel komt voort uit de ambitie van de gemeente Veghel en waterschap Aa en Maas om samen een toekomstvisie, een inrichtingsplan en een uitvoeringsplan te maken voor het beekdal van de Aa in de gemeente Veghel. De Europese Gemeenschap en de provincie Noord-Brabant leveren belangrijke bijdrage aan de financiering van de projecten. Meer informatie over het Masterplan Aa Veghel staat op www.aaenmaas.nl/aaveghel of www.veghel.nl