Gemeente Harlingen


richting sneek-makkum en zurich

Afsluiting N31 afrit 15 richting Sneek-Makkum en Zurich

Van donderdag 16 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 24 oktober 17.00 uur is afrit 15 van de N31 richting de A7 Sneek-Makkum en Zurich afgesloten voor alle verkeer wegens asfalteringswerkzaamheden. Ook worden er nieuwe verkeersborden geplaatst.

Omleidingroutes

* Het verkeer richting de A7 Sneek-Makkum en Zurich wordt op de A7 omgeleid via afrit Kornwerderzand (omleidingroute 3).
* Het restaurant bij het knooppunt Zurich blijft via de omleiding bereikbaar.
De omleiding wordt door gele borden aangegeven.

Rijkswaterstaat werkt momenteel aan de ombouw van de N31 tussen Zurich en Harlingen tot dubbelbaans autoweg met een snelheidslimiet van 100 kilometer per uur. Eind 2008 moet dit werk gereed zijn en daarmee de doorstroming en de veiligheid van de weg sterk verbeterd.

Rijkswaterstaat streeft er naar de overlast door de werkzaamheden aan de N31 zoveel mogelijk te beperken. Dit onder meer door meerdere werkzaamheden tijdens één wegafsluiting te combineren, door duidelijke omleidingroutes op momenten van relatief rustig verkeer en door werkzaamheden met kans op geluidsoverlast zoveel mogelijk overdag uit te voeren. Ook het goed informeren van de weggebruikers maakt deel uit van het beperken van overlast. Zo is op de site www.vananaarbeter.nl steeds een actueel overzicht van werkzaamheden aan de Nederlandse rijkswegen en kunnen weggebruikers voor alle vragen terecht bij het gratis informatienummer 0800-8002.