Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 08 oktober 2008

Activiteitenkalender B en W Amersfoort 15 oktober t/m 26 oktober 2008

Donderdag 16 oktober

10.00 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de conferentie "OV als inzet voor schone lucht". Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

10.30 uur
Wethouder Boeve opent het fietsknooppuntensysteem in Amersfoort. Met dit systeem kunnen fietsers op een handige manier een route in de regio uitstippelen en volgen. De bewegwijzering via knooppunten biedt orde in het aanbod van recreatieve fietsmogelijkheden. Het project is een initiatief van de provincie Utrecht in samenwerking met onder andere de Utrechtse gemeenten. Locatie: De Berenhof, Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Hekman woont de opening bij van de tentoonstelling "Bart vindt de liefde" in de B-Art Galerie. Locatie: Berghotel, Utrechtseweg 225 te Amersfoort.

Vrijdag 17 oktober

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Eerdmans en wethouder Hekman bezoeken de receptie ter gelegenheid van het afscheid van de heer P. van Wermeskerken als directeur van het Gewest Eemland. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de expositie van Monika Buch. Locatie: Mondiaanhuis, Kortegracht 11 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij de opening van de negende Staalkaart. Locatie: Krankeledenstraat 22 te Amersfoort.

Zaterdag 18 oktober

10.00 uur
Wethouder Kruyt verricht de eerste aftrap op het nieuwe kunstgrasveld van ASC Nieuwland. Locatie: ASC Nieuwland, Laan van Duurzaamheid 10 te Amersfoort

12.30 uur
Wethouder Hekman opent een kunstproject van Stichting Jonge Kunst. Negen jonge kunstenaars hebben samen met de bewoners uit de wijk Schuilenburg kunstwerken gemaakt in de openbare ruimte.

14.00 uur
Op 18 en 19 oktober 2008 wordt de 9e Staalkaart Amersfoortse Kunstenaars gehouden. Op meer dan 140 plekken (ateliers, galeries, musea) kan er kennis genomen worden van het werk van Amersfoortse kunstenaars. De locaties zijn door de hele stad heen. Wethouder Kruyt bezoekt onder meer De Kunstlimo, een rijdende dansvoorstelling. Locatie: de Zonnehof (rijdende dansvoorstelling) te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de receptie van Bridgeclub Amersfoort ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de club. Locatie: De Kandelaar, Heiligerbergerweg 64 te Amersfoort.

17.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de opening van de tentoonstelling "Giacometti" door Armando in aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin. Locatie: Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341 te Rotterdam.

20.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het tweede concert in de serie "Hofconcerten Amersfoort". Locatie: St. Joriskerk, Hof 1 te Amersfoort.

Maandag 20 oktober
18.00 uur
Wethouder Kruyt woont de presentatie 'De weg naar succes' bij, georganiseerd door SRO Sportcafé Locatie: Dierenpark Amersfoort, Restaurant De Olifant, BW-laan 224 te Amersfoort

Dinsdag 21 oktober
16.00 uur
Wethouder Hekman bezoekt het KEI-afscheidscollege van de heer Ko Blok en de heer Pim Vermeulen. Locatie: Theater Stadskasteel Oudaen, Oudegracht 99 te Utrecht.

17.00 uur
burgemeester Van Vliet-Kuiper proeft de koekjes waarvan er een wordt uitgeroepen tot het Amersfoort 750-koekje. Hyves-vrienden van de burgemeester komen helpen met proeven. Bakkerij Van Der Meer heeft de drie recepten voor het koekje heeft ontwikkeld. Locatie: Sint Pieters en Bloklands Gasthuis, Achter Davidshof 1 te Amersfoort.

Woensdag 22 oktober
19.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, Wethouder Kruyt en wethouder Hekman ontmoeten omwonenden van de Elleboogkerk en betrokkenen 1 jaar na de brand in het Armandomuseum. Locatie: Zonnehof, Zonnehof 8 te Amersfoort.

Donderdag 23 oktober
8.30 uur
Wethouder Boeve en wethouder Eerdmans zijn aanwezig bij de Conferentie "Jong in Amersfoort". Minister Rouvoet is als gast aanwezig. Tijdens deze conferentie wordt het convenant 'De sluitende aanpak jeugd in Amersfoort' en de aansluitovereenkomst van het lokale systeem van Eemland en de landelijke Verwijsindex Risicojongeren ondertekend. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

18.30 uur
Wethouder Hekman opent het kunstgrasveld in de wijk Liendert. Locatie: ter hoogte van Zangvogelweg 156 te Amersfoort.

18.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van de heer P. Vermeulen als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Bank Nederlandse Gemeenten. Locatie: Steigenberger Kurhaus Hotel te Den Haag.

Vrijdag 24 oktober

11.00 uur
Eurocommissaris mw. Fischer-Boel bezoekt de Eemlandhoeve van Jan Huijgen. Wethouder van Daalen is daarbij aanwezig. Locatie: Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5b in Bunschoten

15.30 uur
Wethouder Kruyt neemt van het kinderboek 'Mijn vriend de Brandweer', geschreven door Hanna de Mink in ontvangst. Locatie: Amersfoortse Kinderboekenwinkel Speelboek, Krommestraat 24 te Amersfoort.

Zaterdag 25 oktober

20.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de voorstelling "Rainer Maria" d'Amor. Locatie: Ockhuizerweg 35 te Haarzuilen.

Zondag 26 oktober

15.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de lezing gegeven door auteur Rascha Peper, georganiseerd door de Stichting Literaire Evenementen Eemland (SLEE) Locatie: Scholen in de Kunst, Croninckstraat 58 te Amersfoort

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort