Gemeente 's-Hertogenbosch

16-10-2008
Energiezuinige en duisternisvriendelijke straatverlichting

De gemeente is volop bezig de straatverlichting te vervangen voor een energiezuiniger én duisternisvriendelijkere variant. De oude kunststof kappen zijn door UV-straling en het weer aangetast. Bovendien stralen de lampen ook naar boven en vooral dat willen we juist voorkomen. Zo wordt de hemel niet onnodig verlicht.
straatverlichting fotos-01 oud.jpg

Voordelen nieuwe straatverlichting
Er komt een energiezuinige lamp. Zodra straatverlichting aan vervanging toe is, wordt voor deze variant gekozen. Momenteel zijn 2010 lampen aan vervanging toe. Dit geeft een besparing die vergelijkbaar is met het stroomverbruik van zo'n 45 huishoudens! De nieuwe verlichting voldoet aan de huidige richtlijnen en zorgt ervoor dat het licht op de openbare weg terecht komt en niet meer naar boven schijnt.

Vervangen
In De Groote Wielen is deze straatverlichting al geplaatst. En op een paar locaties is de verlichting al vervangen. De komende maanden worden de lampen in de Herven, Hervendreef, Buitenpepers en de Slagen vervangen. Uiteindelijk worden alle soortgelijke lampen in 's-Hertogenbosch vervangen door het nieuwe type.

Straatverlichting kapot?
Bel dan met het Meldpunt Openbare Ruimte, tel. (073) 615 55 55. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Straatverlichting nieuw