Gemeente Emmen

Opening tijdelijk informatiecentrum centrumontwikkeling Dierenpark-theater Emmen

Woensdag 15 oktober openden wethouder Sleeking en Henk Hiddingh (directeur Dierenpark Emmen) het tijdelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, Klant Contact Centrum). Inwoners van Emmen en andere geĂŻnteresseerden kunnen hier informatie vinden over de plannen voor een nieuw dierenpark met theater op de Noordbargeres, een andere invulling van de dierentuinlocatie op de Hoofdstraat en de verbinding van deze locaties.

In het centrumgebied van Emmen vindt de komende jaren een bijzondere en duurzame gebiedsontwikkeling plaats. Het betreft zowel de ontwikkeling van het nieuwe klimaatneutrale Dierenpark Emmen in combinatie met het theater als topattractie in Nederland, als ook de herontwikkeling van de vrijkomende locatie aan de Hoofdstraat tot een uniek park. Trefwoorden zijn bijzondere architectuur en duurzaamheid (nul-energie). Daarnaast wordt gekeken naar de verbinding van deze locaties door het aanleggen van een nieuw plein over de te verdiepen Hondsrugweg.

Op 18 december wordt de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met de voortgang van het totale project. Ook Dierenpark Emmen zal eind dit jaar aangeven hoe voort te gaan met de plannen. Als de gemeenteraad van Emmen en Dierenpark Emmen hebben ingestemd, is het streven een definitief informatiecentrum te openen in 2009.