Gemeente Assen


Onafhankelijk en laagdrempelig meldpunt klachtopvang Wmo

Assen, 16 oktober 2008

De gemeente Assen en Zorgbelang Drenthe hebben een overeenkomst gesloten. Bij Zorgbelang Drenthe komt een onafhankelijk en laagdrempelig meldpunt voor klachten en meldingen over de uitvoering van de Wmo. De samenwerking wordt aangegaan voor een jaar en gaat in per 1 november.

De gemeente en de WMO-raad hebben signalen gekregen dat de drempel voor het indienen van een klacht over de Wmo voor sommige mensen te hoog is. Men vindt het vervelend of moeilijk om dit direct aan te kaarten bij de gemeente of bij partijen/aanbieders waarmee de gemeente een overeenkomst heeft gesloten.

Zorgbelang Drenthe biedt al onafhankelijke en laagdrempelige klachtopvang en -ondersteuning voor onder andere mensen die hulp ontvangen via de Wmo. Daarom is onderzocht of zij deze klachtopvang ook voor de gemeente kan verzorgen. Uitgangspunt blijft wel dat de gemeente de eerst aangewezen instantie is om een klacht bij in te dienen. Mochten cliënten de drempel hiervoor toch te hoog vinden, dan kan men contact opnemen met Zorgbelang.

Met deze nieuwe werkwijze krijgt de Gemeente Assen ook inzicht in het aantal en soort klachten en meldingen over zorgaanbieders en leveranciers waarmee de gemeente een overeenkomst heeft gesloten. Mede op basis van de inhoud van rapportages van Zorgbelang kan de dienstverlening aan de Wmo-cliënten vanuit de Gemeente Assen verder worden verbeterd.

Het meldpunt is vanaf 1 november a.s. bereikbaar op telefoonnummer 0900-2437070, van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Men kan ook contact opnemen met het meldpunt via e-mail; wmomeldpuntassen@zorgbelang-drenthe.nl