Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 16-10-2008

Aanhouding na huiselijk geweld

BOVENSMILDE De politie heeft woensdagavond een 56-jarige man aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn partner te hebben mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Deze zaak wordt in principe afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (08-184014)

Brand in keuken

MEPPEL Woensdagmiddag heeft in een keuken van een woning aan de Anjelierstraat brand gewoed. De 51-jarige bewoonster van de woning verklaarde dat ze een pan op het vuur had staan. Na enige tijd sloeg de vlam in de pan. De brandweer was snel ter plaatse om de keukenbrand te blussen. De politie heeft uit voorzorg de aangrenzende woningen ontruimd. Niemand raakte gewond. (08-184184)

Poging tot overval op snackbar

MEPPEL De politie kreeg woensdagavond een melding binnen van een overval op een snackbar aan de Woldstraat. Twee onbekende mannen voorzien van bivakmutsen kwamen de snackbar binnen, bedreigden de eigenaar en dwongen hem tot afgifte van geld. De eigenaar ging daar niet op in en de twee verlieten zonder een buit de cafetaria. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900 88 44. (08-184246)

Politie stelt autos buiten gebruik
VEENOORD Woensdag heeft de politie een auto van een 20-jarige inwoner van Veenoord buiten gebruik gesteld. De man had voor ruim 500 euro aan geldboetes openstaan waarop het dwangmiddel buiten gebruikstelling voertuig op toe gepast werd. Behalve het betalen van de geldboete moet de man nu 120 euro afsleepkosten en 40 euro voor de eerste stallingsdag extra betalen. Voor de eventueel daarop volgende dagen moet 15 euro per dag betaald worden. (08-184156) NIEUWEROORD Een 56-jarige inwoner van Nieuweroord overkwam woensdag hetzelfde. Hij had nog een geldboete van ruim 90 euro openstaan waarna ook zijn auto buiten gebruik gesteld werd. (08-184196)

Politie bekeurt bestuurder zonder rijbewijs
ASSEN Woensdagmiddag bekeurde de politie een 23-jarige Assenaar. De man reed in zijn auto over Het kanaal toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek geen rijbewijs te bezitten, de auto was niet verzekerd en ook had de auto geen geldige APK. (08-184204)

Winkeldieven aangehouden
EMMEN Twee 12-jarige jongens uit Borger en Gasselternijveen werden woensdagmiddag in Emmen aangehouden. De knapen worden ervan verdacht bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat twee blikjes drinken en een doosje snoep te hebben meegenomen zonder te betalen. Ze werden door personeel betrapt tijdens hun actie en overgedragen aan de politie. De ouders van de diefjes werden ingelicht en er is een Halt proces-verbaal opgemaakt. (08-184187)

EMMEN Een 25-jarige man uit Valthermond werd woensdagmiddag aangehouden als verdachte van een winkeldiefstal. Omstanders zagen dat de man bij een bouwmarkt aan de Wolfsbergenweg een achteruitrij-alarm onder het hekwerk aan de buitenzijde doorschoof met het doel deze daar weer op te pakken en zonder betalen mee te nemen. Omdat hij door had dat hij betrapt werd reed hij zonder het alarmsysteem weg in zijn auto. Op aanwijzing van getuigen kon de man door de politie aangehouden worden. Hij bekende de diefstal en kreeg een geldboete van 150 euro. (08-184135)

Politie neemt vuurwerkpistolen in beslag
BEILEN Woensdagmiddag trof de politie in de woning van een 60-jarige Beilenaar een vuurwerkpistool aan. Zijn eveneens in Beilen wonende 34-jarige zoon leverde ook aan de politie een vuurwerkpistool uit. De vuurwapens en bijbehorende munitie werden in beslag genomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Het in het bezit hebben in Nederland van een vuurwerkpistool is strafbaar en valt onder de wet wapens en munitie. Het is een misdrijf en levert een strafblad op. (08-184137 / 08-184159)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.