Datum: 16 oktober 2008

Noordwijk Jongen aangehouden voor diefstal, mishandeling en bedreiging De politie heeft dinsdag 14 oktober een 13 jarige jongen uit Noordwijk aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal van fietsen, mishandeling en bedreiging. Hij is als verdachte voor het verdere onderzoek ingesloten en wordt vrijdag 17 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De politie kwam tot de aanhouding van de jongen in een onderzoek naar de diefstal van een fiets. Deze werd op 5 augustus gestolen bij een flat aan de Springtij. Hij bekende de fiets met een leeftijd- en plaatsgenoot te hebben gestolen. Deze laatste werd ook als verdachte in deze zaak gehoord. Verder wordt hij verdacht van het mishandelen van een 18 jarige Noordwijker op 7 september bij het skateplein aan de Voorstraat, het bedreigen van een 35 jarige man uit Noordwijk op 31 augustus op de Kersappelstraat, het in het bezit hebben van een gestolen fiets en het op 21 september beledigen van een inwoonster uit Noordwijk. Dit gebeurde toen de verdachte met een groep jongens wegens overlast door de politie werd weggestuurd bij de skatebaan aan de Voorstraat. De politie sluit niet uit dat er lopende het onderzoek meer zaken bekend worden die de verdachte toegerekend kunnen worden. Ook kunnen andere verdachten bekend worden.

Katwijk Snelkraak bij lingeriewinkel Vermoedelijk twee daders zetten donderdag 16 oktober rond 02.25 uur een kraak bij een lingeriewinkel aan de Princestraat. De twee vernielden de glazen winkeldeur, vulden vuilniszakken met dure lingerie en vertrokken op twee scooters. Dit alles voltrok zich binnen enkele minuten. De politie trof ze dan ook niet meer aan. Met meerdere eenheden werd in Katwijk en omgeving naar de lingeriedieven gezocht, maar echter zonder resultaat. De politie gaat verder met het onderzoek.

Katwijk Automobiliste raakt controle over auto kwijt Een 43 jarige vrouw uit Katwijk raakte woensdag 15 oktober rond 16.25 uur op de kruising Koning Julianalaan met het Bosplein de controle over haar auto kwijt. De vrouw raakte in een slip, reed twee 18 jarige Katwijkse vrouwen op een bromfiets aan en botste vervolgens op een ANWB wegwijzer paal. Die paal verboog en kwam terecht op een aan het Bosplein geparkeerde auto. Die auto liep daardoor schade op. De twee 18 jarige vrouwen raakten gewond en werden met rug- en nekletsel overgebracht naar het LUMC. Een 7 jarig jongetje dat in de auto van de 43 jarige vrouw zat, liep enkele schrammen op. De vrouw was met het ventje onderweg naar de voetbaltraining en had haast. De combinatie van haast, snelheid en regen is vermoedelijk debet aan het ongeval. De politie doet daar verder onderzoek naar. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. De brandweer moest er aan te pas komen om de paal uit de auto te zagen.

Leiden Aanhouding mogelijke inbrekers De politie heeft donderdag 16 oktober rond 00.05 uur op de Van der Werfstraat twee jongens uit Leiden van 15 en 16 jaar aangehouden. Met nog een derde persoon die niet is aangehouden, klommen ze aan de kant van de Haarlemmerstraat via bouwsteigers het dak op van winkelpanden. Dit werd gemeld door een getuige. De politie kamde het dak uit en zag de drie op een bouwsteiger aan de kant van de Van der Werfstraat. Eén ging er vandoor en bleef onvindbaar. De twee werden gearresteerd en zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. Vandaag gaat de politie bij daglicht kijken of op plekken van de panden waar ze waren braakschade is.

Leiden Aanhouding heling gestolen fiets De politie heeft woensdag 15 oktober rond 13.45 uur op de Pelikaanstraat een 45 jarige man uit Leidschendam aangehouden die reed op een gestolen fiets. Van de blauwe Batavus herenfiets was ondermeer het framenummer weggekrast. De man verklaarde de fiets te hebben gekocht via internet maar wist niet meer van wie. Hij kreeg een boete van 250 euro en bij niet betaling mag hij zich op 12 januari 2009 bij de Politie Rechter melden. De politie heeft de fiets in beslag genomen.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiderdorp Automobilist ziet vrachtwagen over het hoofd Een 90 jarige automobilist uit Oegstgeest is woensdag 15 oktober rond 14.25 uur gewond geraakt bij een aanrijding die hij had met een vrachtauto die bestuurd werd door een 26 jarige man uit Voorschoten. Dit gebeurde op de Simon Smitweg achter het Rijnland Ziekenhuis. De man uit Oegstgeest verliet daar het parkeerterrein en zag bij het oprijden van de weg de vrachtwagen over het hoofd die hij voorrang had moeten geven. Bij de aanrijding raakte de man bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd.

Gouda Inbraak voorkomen; verdachten aangehouden Dankzij het snelle bellen van een oplettende buurtbewoner en de snelle reactie van de politie is afgelopen nacht een inbraak in een woning aan de Oostboezemkade voorkomen en zijn de verdachten aangehouden. De twee 17 jarige jongens uit Gouda zijn voor het voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. Donderdag 16 oktober rond 05.00 uur kreeg de politie de melding dat op dat adres vermoedelijk werd ingebroken. Toen de politie arriveerde gingen de jongens er vandoor, één op een fiets en één rennend. Met meerder eenheden van de politie werd onmiddellijk een klopjacht op ze ingezet. Dit had succes. Op de D.J. van Heusdestraat werd de fietsende verdachte aangehouden. Na een tip van een bewoner van de Steinkade werd de andere verdachte daar in een tuin aangetroffen. Van de woning aan de Oostboezemkade was een bovenlichtje opengebroken. Man was nog niet binnen geweest.

--------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --