Gemeente Cromstrijen


Structuurvisie Hoeksche Waard

(16-10-2008)

Burgers, raadsleden, maatschappelijke organisaties en vele experts hebben de afgelopen periode hun bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Structuurvisie Hoeksche Waard. In de Structuurvisie wordt een visie gegeven op de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van de regio tot 2030. De Commissie Hoeksche Waard heeft op 8 juli het Ontwerp Ruimtelijk Plan van de Structuurvisie Hoeksche Waard vastgesteld. Afgelopen week hebben ook de vijf gemeenteraden in de Hoeksche Waard het Ontwerp Ruimtelijk Plan vastgesteld.

Nu ter inzage: wat vindt u?

In het kader van de inspraakprocedure krijgt iedereen vanaf 20 oktober tot 1 december 2008 de gelegenheid een zienswijze in te dienen naar aanleiding van het Ontwerp Ruimtelijk Plan. Na de terinzagelegging stelt de Commissie Hoeksche Waard een Nota van beantwoording op waarin alle binnengekomen reacties worden opgenomen. Het is de bedoeling van de Commissie Hoeksche Waard de definitieve Structuurvisie in december 2008 vast te stellen. Vervolgens zal de Structuurvisie begin 2009 ter definitieve besluitvorming aan de raden worden aangeboden.

Terinzagelegging

De Structuurvisie Hoeksche Waard, Ontwerp Ruimtelijk Plan ligt vanaf 6 oktober tot 17 november 2008 (tijdens openingstijden) ter inzage in de gemeentehuizen van Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. Het document is tevens online in te zien op www.commissiehw.nl, onder het kopje Structuurvisie.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het Ontwerp Ruimtelijk Plan ter visie ligt, kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken. De schriftelijke zienswijze kunt u richten aan: Commissie Hoeksche Waard, Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal. Als u mondeling uw zienswijze wilt geven in het gemeentehuis, dient u hiervoor van te voren een telefonische afspraak te maken met de betreffende ambtenaar van uw gemeente.

Informatiebijeenkomst

Een informatiemiddag en -avond over het Ontwerp Ruimtelijk Plan van de Structuurvisie wordt gehouden op donderdag 30 oktober van 15:00 tot 21:00 uur, Rijksstraatweg 3b te Klaaswaal. Wilt u hierbij aanwezig zijn, dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen aan structuurvisie@commissiehw.nl.