Gemeente Ubbergen


Leuth-Zuid
Persberichten

Ondertekening intentieovereenkomst Leuth-Zuid

In juni 2008 heeft de gemeenteraad van Ubbergen het besluit genomen om tot de ontwikkeling van woningbouw en voorzieningen in Leuth-Zuid over te gaan.

Er is in de afgelopen tijd hard gewerkt aan de voorbereidingen voor dit project. Op 2 oktober zullen de gemeente, Oosterpoort en v.o.f. de Groene Landen een overeenkomst tekenen waarmee partijen het voornemen vastleggen om samen te werken bij de ontwikkeling van het gebied Leuth-Zuid.

Het plan is om in het gebied Leuth-Zuid ongeveer 170 woningen te bouwen, een nieuwe basisschool, kinderopvang, peuterspeelzaal én een nieuw voorzieningencomplex, waarin het bestaande zwembad opgenomen zal worden. Het voorzieningencomplex zal daarnaast ruimte bieden aan sportzalen en recreatieve ruimtes. De gemeente vindt het erg belangrijk dat het voorzieningenniveau in Leuth op peil blijft en wordt verbeterd. Door het toevoegen van woningbouw is er een unieke kans om als onderdeel daarvan stevig te investeren in nieuwe voorzieningen. De gemeente doet dit samen met twee partijen: Oosterpoort en v.o.f. de Groene Landen.

Met de woningcorporatie Oosterpoort uit Groesbeek is in het recente verleden een convenant opgesteld waarin is afgesproken samen te werken bij nieuwe woningbouwlocaties. Projectontwikkelaar v.o.f. de Groene Landen is eigenaar van de gronden waarop het zwembad is gelegen. De v.o.f. wil investeren in het realiseren van een nieuw voorzieningencomplex.