Persberichten Binnensticht, 11.05 uur

Utrecht, 16-10-2008

Zakkenrollers aangehouden

ZEIST De politie heeft woensdagmiddag vier zakkenrollers aangehouden op de Schaerweijdelaan.

Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie de melding dat een 81-jarige inwoonster van Zeist in een winkel op de Clomp van haar pinpas was bestolen. Het slachtoffer bemerkte tijdens het afrekenen dat haar portemonnee werd gerold en vroeg aan de twee verdachten om haar portemonnee terug te geven. Deze gooiden de portemonnee op de grond en gingen met de pinpas op de loop. Een medewerker van de winkel rende er nog achteraan, maar raakte hen kwijt.

Omdat de politie beschikte over een bruikbaar signalement van de verdachten en een door hen gebruikte auto konden zij getraceerd worden op de Schaerweijdelaan. In de auto zaten vier personen die allen werden aangehouden. Twee van hen werden herkend als verdachten van de pinpasdiefstal. De verdachten, inwoners van Etten-Leur en Breda in de leeftijd tussen 12 en 40 jaar, werden ingesloten in het politiebureau. De pinpas werd later teruggevonden op de Schaerweijdelaan.

Onder invloed

ZEIST De politie heeft woensdag 15 oktober om 20.00 uur een 71-jarige inwoonster van Zeist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen de vrouw in haar auto rijden op de Steynlaan. Zij had de verlichting niet aan en claxonneerde naar fietsers. Op de ademtestapparatuur blies de verdachte 285 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van één uur.