Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 16-10-2008

Snelheidscontrole

SOEST De verkeerspolitie heeft woensdag 15 oktober tussen 13.15 en 14.50 uur een snelheidscontrole gehouden op de Vredehofstraat.

1579 Automobilisten passeerden de radarapparatuur, waarbij bleek dat 58 bestuurders sneller reden dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogste gemeten waarde was 84 kilometer per uur. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Winkeldieven aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft woensdagmiddag 15 oktober drie verdachten aangehouden die zich schuldig hadden gemaakt aan winkeldiefstal.

Surveillerende agenten werden rond 14.25 uur aangesproken door personeel van een winkel op de Spuistraat dat even daarvoor een winkeldiefstal had plaatsgevonden van verzorgingsproducten en Dvds. De verdachte was de winkel uitgerend, maar moest nog in de omgeving verblijven. De agenten zochten naar de man met het opgegeven signalement en troffen hem aan op de Westsingel. Om zich onherkenbaar te maken had hij zijn sweater uitgetrokken, maar dat trapten de surveillanten niet in. Op aanwijzing van getuigen kon ook de door de verdachte gebruikte auto en twee vermoedelijke medeverdachten worden getraceerd op de Colijnstraat.

Alle drie verdachten, inwoners van Utrecht en Amersfoort in de leeftijd tussen 31 en 40 jaar, werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. In de auto van de verdachten trof de politie diverse verzorgingsproducten en Dvds aan. Eén van de aangehouden verdachten bleek veelpleger te zijn.