Provincie Noord-Holland

Datum

16-10-2008

Onderwerp

Ondernemersbijeenkomst Kop van Noord-Holland

Sara Vernooij

De provincie Noord-Holland hield op maandag 13 oktober een goed bezochte bijeenkomst voor ondernemers over de recreatieve en toeristische mogelijkheden in de Kop van Noord-Holland. Tijdens deze bijeenkomst maakten ondernemers kennis met de mogelijkheden die de omgeving biedt, maar kwam het gesprek ook op hooivorkdarten en workshops pompoen snijden.

De bijeenkomst had als opzet de ondernemers te inspireren en de mogelijkheden tot onderlinge samenwerking te verkennen. Zo werd gediscussieerd over mogelijke arrangementen voor toeristen in de regio. Ook werd er gesproken over het aanhaken bij recreatieve voorzieningen zoals het Noord-Hollandpad, het fietsknooppuntennetwerk en de verschillende vaarroutes. De ondernemers kwamen daarbij met nieuwe ideeën, maar ook met knelpunten die opgelost moeten worden.

Ondernemers aan zet
Volgens gedeputeerde Jaap Bond is de Kop van Noord-Holland een prachtig gebied. Maar met een prachtig gebied en een goed recreatief routenetwerk kom je er niet, zo meent hij. Recreanten en toeristen moeten gestimuleerd worden om juist híer te komen recreëren. Dagvoorzitter Jan Hylkema benadrukte dat de bal nu bij de ondernemers ligt. Zij moeten nu het voortouw nemen om toeristen te trekken.

Toeristische bestemming
De Kop van Noord-Holland kenmerkt zich door veel water, dijken, polders, duinen, natuurgebieden, bollenland, weideland en kleine pittoreske dorpen. De provincie heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de recreatieve infrastructuur in Noord-Holland te verbeteren en zodoende recreanten en toeristen te trekken. Zo zijn er ondermeer het Noord-Hollandpad voor wandelaars, fietsroutes en vaarwegen. Kansen genoeg voor ondernemers om nieuwe mogelijkheden en producten te benutten