Politie Zuid-Holland-Zuid

15/10 Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 15-10-2008

OVERVAL OP BENZINESTATION
DORDRECHT Een man heeft woensdagochtend een gewapende overval gepleegd op een benzinestation aan de Hugo van Gijnweg. De man kwam rond 06.25 uur de benzinepomp binnenlopen waarna hij direct achter de balie kwam staan. Hij bedreigde vervolgens de aanwezige pompbediende die hem daarna een geldbedrag overhandigde wat op dat moment in de kassa zat. De man is hierna weggelopen. Van de overval zijn beelden gemaakt die inmiddels door de politie worden bekeken. De dader was door de pompbediende al gezien toen hij rond 05.50 uur bij het pompstation aankwam.

HARDLEERS
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 14 oktober 2008 op het Wilgenbos. De jongen reed als bezorger op een zogenaamde pizzabromfiets. Omdat de jongen reeds drie keer eerder was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs werd de bromfiets in beslag genomen. De jongen is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DRIE AANHOUDINGEN NA DRUGSOVERLAST
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond een drietal personen aangehouden voor drugsoverlast. De politie was doende met een drugscontrole aangaande de overlast in de omgeving van de Frank van der Goesstraat. Een drietal mannen trok zich terug in een portiek waarna de politie direct ingreep en het drietal aan heeft gehouden voor het zorgen van overlast in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening. Na verhoor en met een proces-verbaal zijn zij heengezonden.

TWEE 16-JARIGEN NAAR HALT NA WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Twee 16-jarige meisjes hebben dinsdagmiddag make-up en een kaars gestolen bij een winkelbedrijf aan de Bagijnhof. Het tweetal liep echter tegen de lamp waarna zij mee moesten naar het politiebureau. Na verhoor en nadat de ouders van het tweetal waren gewaarschuwd mochten zij weer naar huis. Zij kunnen een straf via het bureau HALT tegemoet zien.

29 BEKEURINGEN BIJ VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT Bij een verkeerscontrole op de Copernicusweg heeft de politie 29 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Bestuurders werden onder meer gecontroleerd op gordelgebruik en overschrijding maximum snelheid. 21 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het te hard rijden en 6 voor het niet gebruiken van de autogordel.

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw in de wijk Crispijn. De beide echtelieden hadden een conflict waarna de man de vrouw in haar gezicht sloeg. De politie heeft de man aangehouden. In het verleden bleek al eerder sprake te zijn geweest van mishandeling. Hij is inverzekering gesteld.

INBREKERS OVERLOPEN
DORDRECHT - De politie heeft op dinsdagmiddag 14 oktober drie mannen van 18, 21 en 28 jaar aangehouden op de Parallelweg in Papendrecht. De drie werden overlopen door een collega uit Rotterdam-Rijnmond bij een poging inbraak in een woning aan de Ericahof. De bewoonster deed aangifte aangezien het slot van de voordeur was vernield. De politie heeft het drietal ingesloten voor verhoor.