Gemeente Bussum

18.000,- euro voor ontwikkelingsproject Gambia

Een ontwikkelingsproject in Gambia ontvangt 18.000,- euro van de gemeente Bussum. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na advies van de commissie Bestuur. Het geld wordt uitgekeerd in het kader van de gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking.

De gemeente Bussum deed in het voorjaar een oproep aan de samenleving om mogelijke ontwikkelingsprojecten in te dienen. Negen organisaties uit Bussum hebben daarop gereageerd. Stichting Humanitaire Hulp Gambia voldeed aan alle criteria die de commissie had opgesteld. Het moest onder andere betrekking hebben op een project in Afrika en ten goede komen aan vrouwen en/of kinderen. Ook moet het project bijdragen aan het behalen van de millenniumdoelen zoals het uitbannen van extreme armoede en honger en het bewerkstelligen van meer eerlijke handel. De Stichting Humanitaire Hulp Gambia richt zich op het verlenen van humanitaire hulp in Gambia op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en tuinbouw.

Het ingediende projectvoorstel dat nu gehonoreerd is met 18.000,- euro is een tuinproject in de vorm van een coöperatie in het binnenland. Het gaat om een gebied waar zes dorpen gevestigd zijn en waar een groep van veertig vrouwen groenten en kruiden verbouwt voor eigen gebruik en voor de verkoop. Hiermee krijgen de vrouwen een grotere mate van onafhankelijkheid en zelfstandigheid. De stichting ontplooit in ieder geval een activiteit voor het St Vituscollege in het kader van bewustwording van nut en noodzaak van ontwikkelingssamenwerking.