Gemeente Voorschoten

voor nieuwbouw

Gemeente en Het Kompas tekenen voor nieuwbouw

Er komt toch nieuwbouw voor de pc basisschool Het Kompas in Voorschoten. Het schoolbestuur en de gemeente gaan zich gezamenlijk inzetten om een goede veilige school te bouwen aan de Van Hogendorpweg. Dit hebben het bestuur van Het Kompas en het college van de gemeente Voorschoten op 14 oktober in goed overleg met elkaar afgesproken.

het Kompas

Eind september gaf het bestuur van Het Kompas aan niet akkoord te kunnen gaan met de plannen zoals die op dat moment waren voorgelegd. De raadscommissie gaf het bestuur één maand de tijd om duidelijk te maken waar precies de knelpunten lagen. De afspraken die nu zijn gemaakt geven beide partijen het vertrouwen in een voortvarende aanpak van het komend bouwproces.

Het nieuwe convenant bevat extra punten. Zo zijn er duidelijke procesafspraken gemaakt en zullen eventuele geschillen over het ontwerp van het schoolcomplex worden voorgelegd aan een `commissie van wijze mannen en vrouwen' die binnen een bepaalde tijd een bindend advies verstrekt. Verder is afgesproken dat een groenstrook van 450 vierkante meter, aansluitend aan het schoolterrein bij het ontwerp van de nieuwbouw mag worden betrokken. Deze groenstrook wordt echter niet bebouwd.

Al eerder had de nabijgelegen basisschool De Vink ingestemd met de nieuwbouwplannen. Beide scholen, Het Kompas en De Vink, worden nu tegelijk ontwikkeld. De gemeente voert de regie in overeenstemming met de stuurgroep en is opdrachtgever van het definitieve ontwerp van de nieuwbouw.

Begin november tekenen college en vertegenwoordigers van de schoolbesturen het convenant Scholenbouw `Noord-Hofland'.
* 16 oktober 2008