Persberichten Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht, 16-10-2008

Te snel

VEENENDAAL De politie heeft woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Rondweg-West en de Grote Beer.

Tussen 14.00 en 15.30 uur controleerden agenten met de lasergun, waarbij bleek dat 14 automobilisten sneller reden dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogste gemeten waarde was 70 kilometer per uur. Alle overtreders kregen direct een bekeuring uitgereikt.

Ongeval met letsel

DOORN Op woensdag 15 oktober, omstreeks 18.05 uur, vond op de Amersfoortseweg een aanrijding tussen een fietser en een voetganger plaats waarbij laatstgenoemde, een 50-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, gewond raakte.

De fietser, een 18-jarige inwoner van Doorn, reed over de Amersfoortseweg uit de richting van Doorn en zag op het fietspad een auto stilstaan met de alarmverlichting aan. Hij wilde de auto aan de linkerzijde passeren, maar zag over zijn schouder dat hem van achteren een personenauto naderde. Hij besloot de auto vervolgens aan de rechterzijde via het trottoir te passeren waar op dat moment de voetganger vanaf een oprit het trottoir opstapte. Beiden raakten elkaar en vielen op de grond.

De voetganger werd overgebracht naar het UMC voor nader onderzoek. Hij bleek een hersenschudding en sleutelbeenbreuk te hebben.

Fietsverlichtingcontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 oktober een fietsverlichtingcontrole gehouden op diverse locaties in de gemeente.

De meeste gecontroleerde fietsers hadden de verlichting goed in orde. Bij drie bestuurders ontbrak de verlichting en volgde een boete van 20 euro.

Belediging

DOORN De politie heeft woensdag 16 oktober om 01.10 uur een 24-jarige inwoner van Doorn aangehouden voor het beledigen van de politieagenten.

Surveillerende agenten zagen de man uit een horecagelegenheid op de Amersfoortseweg komen, waarbij gehoord werd dat de man luid schreeuwde en hiermee hinderlijk gedrag voor de omgeving veroorzaakte.

De agenten spraken de man hierop aan, waarna hij begon te schelden en hen beledigde. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Tegen de Doornaar wordt proces-verbaal opgemaakt.