Politie Haaglanden

Persberichten 16 oktober

Haaglanden, 16-10-2008

Ruit vernield, verdachten gepakt
Den Haag Een getuige zag donderdag 16 oktober om 06.30 uur hoe twee jongemannen in de Keizerstraat een ruit vernielden. De getuige belde de politie en gaf de locatie en signalement van de verdachten door. Agenten konden het tweetal even later bij de tramhalte in de Keizerstraat aanhouden. De getuige herkende de twee (18 en 19 jaar uit Den Haag) als de vernielers. Ze moesten mee naar het politiebureau waar proces-verbaal opgemaakt werd.

Kettingbotsing
Den Haag Drie autos botsen woensdag 15 oktober om 15.50 uur op elkaar op de Nieuwe Duinweg. Een 49-jarige automobilist uit Zeist moet met onbekend letsel naar het ziekenhuis, maar mocht dat na behandeling weer verlaten. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Winkeldieven maken buit direct soldaat
Den Haag Surveillerende agenten werden woensdag 15 oktober om 13.50 uur in de Theresiastraat attent gemaakt op twee mannen die in een portiek bier en wijn zaten te drinken. Een medewerker van een nabijgelegen supermarkt had inmiddels beelden teruggekeken, waaruit bleek dat het vat bier van waaruit de mannen dronken, even daarvoor uit de supermarkt gestolen was. De agenten hielden de twee mannen (45 en 33 jaar uit Den Haag) aan voor winkeldiefstal en openbare dronkenschap. Op het politiebureau konden ze hun roes uitslapen en kregen ze een proces-verbaal.

Auto botst tegen paal, bestuurder gaat ervandoor Den Haag Surveillerende agenten wilden donderdag 16 oktober om 04.30 uur een Volkswagen Kever controleren, die met (te) hoge snelheid over de Sportlaan reed. De agenten reden achter de Kever, die op hen uitliep. Uit veiligheidsoverwegingen reden de agenten gingen de agenten niet op dezelfde snelheid achter hem aan, en zetten hun zwaailicht en sirene niet aan. Ze zagen hoe de Kever in de verte de Daal en Bergselaan op wil draaien, maar door de hoge snelheid uit de bocht vliegt. De auto botste met volle snelheid op een lichtmast, waardoor alle airbags uitklapten. De bestuurder bleef waarschijnlijk ongedeerd, want de agenten zagen een schim uitstappen en wegrennen. De politie nam contact op met de eigenaar van de auto, en onderzoekt wie de bestuurder van de auto was.

Op zoek naar een tandarts
Den Haag Een tandheelkundig centrum aan de Waldeck Pyrmontkade was op woensdag 15 oktober rond 18.00 uur al gesloten toen medewerkers iemand zagen lopen in de praktijk. Eén van hen sprak de man aan, waarop hij wegrende. De politie ging op zoek naar de verdachte. Een getuige wees de locatie aan waar de man naar toe was gegaan. Agenten zagen op de Veenkade een scooter rijden met daarop twee personen. Eén van hen voldeed aan het signalement van de verdachte. Op de Elandstraat hield de politie het tweetal aan. Het ging om een 18-jarige en een 16-jarige Hagenaar. De jongen van zestien had niets met de inbraak te maken, hij had de 18-jarige Hagenaar een lift gegeven. De 18-jarige verdachte verklaarde dat hij zich wilde aanmelden bij de tandarts. Hij zit nog vast en de politie stelt nader onderzoek in naar deze poging tot inbraak.

Politie zoekt getuigen van inbraak/vernieling tuinhuisjes Den Haag Tussen maandag 12 oktober rond 16.00 uur en woensdag 15 oktober rond 13.00 uur werd er in elf tuinhuisjes van het complex Nooit Gedacht aan de Laan van Wateringseveld ingebroken en vernielingen aangericht. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich bij hen te melden. Was u getuige van deze vernielingen? Of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte(n)? Bel dan met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via: 0900- 8844. Liever anoniem? Bel dan met: 0800-7000.

Op bromfiets zonder kentekenplaat
Den Haag De politie zag woensdag 15 oktober rond 13.15 uur een bromfietser zonder kentekenplaat rijden over de Harderwijkstraat in de richting van de Dierenselaan. Tijdens controle bleek dat het framenummer niet origineel was. De 38-jarige Haagse bestuurder overhandigde een Duits certificaat van de bromfiets. Tijdens de controle kwam een 25-jarige Haagse aanlopen die verklaarde dat de bromfiets van haar was. Ook zij kon dit niet aantonen. Beide personen zijn aangehouden voor diefstal/heling. De agenten namen de bromfiets en het certificaat in beslag voor nader onderzoek.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag Een buurtbewoner van de Soestdijksekade rook woensdag 15 oktober rond 20.30 uur een sterke henneplucht bij een daar gelegen woning. De gealarmeerde politieagenten roken het ook en belde aan bij het pand. De nietsvermoedende 20-jarige eigenaar opende de deur en liet de agenten binnen. In één van de kamers stond een tent van waaruit de henneplucht kwam. In de tent zat een in werking zijnde hennepkwekerij met 30 volgroeide planten. Ook lagen er toppen te drogen. De eigenaar verklaarde dat hij dacht dat het legaal was. Agenten hielden de man aan. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag De politie hield op donderdag 16 oktober om 3.30 uur op de Hoefkade een 27-jarige Hagenaar aan voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de man rijden met een defect achterlicht. Bij een controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Minderjarige steelt bromfiets
Den Haag De politie hield op woensdag 15 oktober rond 21.15 uur een 14-jarige Hagenaar aan voor diefstal van een bromfiets. De jongen reed op de bromfiets in de Warmoezierstraat. Toen hij agenten op zich af zag komen, keerde de jongen om en reed weg in de richting van de Prinsegracht. De agenten vonden dit verdacht en hielden hem staande. De jongen verklaarde meteen dat hij de bromfiets had gesloten van een pleintje. Omdat de jongen minderjarig is, werd zijn moeder op de hoogte gebracht. De eigenaar werd op de hoogte gebracht dat zijn bromfiets weer terecht is.

Bromfietser door het lint
Wassenaar Een 55-jarige bromfietser uit Katwijk a/d Rijn pakte woensdag 15 oktober om 10.35 uur een agent bij de keel en maakte een slaande beweging richting hem. De Katwijker verloor zijn zelfbeheersing bij een bromfietscontrole op de Buurtweg. Bij die controle bleek de bromfiets niet verzekerd en niet op zijn naam te staan. De agenten konden de man overmeesteren en hielden hem aan. Hij verliet het politiebureau met een dagvaarding op zak. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

Boodschappen na sluitingstijd
Monster Een 24-jarige man uit Hoek van Holland liet zichzelf donderdag 16 oktober op een ongebruikelijk tijdstip de supermarkt aan de Molenstraat binnen om boodschappen te doen. Om 02.50 uur kreeg de politie de melding dat een ruit van de supermarkt was ingegooid en er iemand binnen was. Agenten gingen naar de supermarkt en konden daar de inbreker aanhouden. Hij zit nog vast voor verhoor.

Snelheidscontrole
Westland De politie controleerde woensdag 15 oktober op verschillende locaties in gemeente Westland op snelheidsovertredingen. Aan de Monsterseweg en Noordlandseweg in s Gravenzande, de Nieuweweg in Poeldijk en op twee plaatsen langs de Wippolderlaan posteerden zij tussen 07.30 en 23.00 uur een laser- en radarcontrolepunt. In totaal passeerden 7.328 voertuigen de controlepunten, 642 van hen zullen een boete thuisgestuurd krijgen voor het overtreden van de maximumsnelheid.

Sterke henneplucht
Monster Omwonenden belden woensdag 15 oktober naar de politie dat ze enorm sterke wietlucht roken vanuit een woning aan het Berkhout. Agenten namen poolshoogte bij de betreffende woning en vonden in de badkamer henneptoppen aan die werden gedroogd. Ze hielden daarop de 43-jarige bewoonster en een 41-jarige man uit Voorschoten aan. Hun betrokkenheid wordt onderzocht.

Helm verraadt dronken bestuurder
Pijnacker Agenten zagen donderdagochtend 17 oktober om 00.30 uur over de Sportparkweg een bromfietser rijden. Op zich niet zo verwonderlijk, alleen had de jongen zijn helm half op zijn hoofd gezet. Agenten spraken de man hierover aan waarna bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies aan het bureau 440 ugl en kreeg twee processen-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Veroorzaker ongeval rijdt door
Nootdorp Een 11-jarige meisje raakte woensdag 15 oktober om 12.40 uur gewond bij een aanrijding met een scooter. Het meisje fietste over het Gooiland en werd aangereden door een scooterrijder. Het meisje kwam daarbij ten val en raakte gewond aan haar been. De bestuurder sprak het meisje aan maar reed daarna door zonder zich verder om haar te bekommeren. Omstanders hielpen haar en belden haar ouders. De jongen reed op een rode scooter met een zwarte bies. De bestuurder is een blanke jongen met sproeten in het gezicht. Hij droeg een zwarte integraalhelm en een lederen jas met capuchon. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder. Kent u hem of heeft u het ongeval zien gebeuren? Neemt u dan contact op met de Politie in Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000.

Scooters botsen
Delft Twee scooterrijders botsten woensdag 15 oktober om 07.50 uur op het fietspad van de Voorhofdreef op elkaar. Een 51-jarige bestuurder uit Delft reed aan de verkeerde kant van het fietspad en botste frontaal op een tegemoet komende 49-jarige plaatsgenoot. De 51-jarige raakte daarbij lichtgewond.

Wapen in huis
Delft Tijdens een ontruiming op woensdag 15 oktober om 11.00 uur door de gerechtsdeurwaarder van een woning aan de Lindelaan trof de deurwaarder een pistool aan. Politieagenten namen het wapen in beslag en de 25-jarige eigenaar werd aangehouden. De man verklaarde dat het zijn wapen was. Hij kreeg een proces-verbaal. Na onderzoek bleek dat het ging om een alarmpistool.

Achtervolging eindigt in de cel
Delft Politieagenten zagen woensdag 15 oktober om 22.15 uur over de Buitenhofdreef een 21-jarige Delftenaar rijden. Hij reed op een bromfiets zonder kenteken. Bij het zien van de politie ging de bestuurder en zijn passagier er direct vandoor. Na een korte achtervolging konden zij de 21-jarige aanhouden. De man verzette zich hevig tegen de politie en kon met de nodige moeite worden overmeesterd. Aan het bureau bleek dat de scooter de dag ervoor was gestolen in Delft.

Cameratoezicht snapt fietsendieven
Delft Dankzij het cameratoezicht konden politieagenten donderdagochtend 16 oktober kort na middernacht op de Van Leeuwenhoeksingel twee jongeren (18 jaar) aanhouden. Medewerkers van het toezichtteam zagen dat de twee stonden te rommelen aan twee fietsen en belden direct de politie. Zij werden direct aangehouden nog voordat ze met de gestolen fietsen weg ronden rijden.

Graffitispuiters aangehouden
Zoetermeer Twee jongeren (14 en 15 jaar) kregen woensdag 15 oktober om 20.00 uur een halt-verwijzing nadat zij waren betrapt op het spuiten met graffiti. De jongeren bekladden een nutsvoorziening aan het Van Doornenplantsoen, maar werden daarbij betrapt. Na overleg met hun ouders gaan zij beiden naar Halt voor een alternatieve straf.

Traumabeer voor de schrik
Zoetermeer Een 36-jarige automobilist uit Zoetermeer botste woensdag 15 oktober om 10.00 uur op de kruising van de Van Aalstlaan met de Van Diestlaan tegen een 17-jarige bromfietsster plaatsgenoot. De jonge vrouw raakte niet gewond. Het tweejarige dochtertje van de automobiliste was erg geschrokken van de klap en kreeg van de agenten een traumabeertje voor de schrik.