Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Terugblik activiteiten Bijlmer Sportcentrum

16 oktober 2008

Hoewel de officiële opening van het Bijlmer Sportcentrum op 9 oktober jl. niet doorging, waren er op vrijdag 10 oktober en zaterdag 11 oktober volop activiteiten in het sportcentrum.

Vanwege een constatering dat een aantal constructieve elementen in het zwembadgedeelte van het Bijlmer Sportcentrum niet voldeed aan het Bouwbesluit, is besloten het zwembad voorlopig buiten gebruik te stellen. Omdat de dakconstructie van het zwembad los staat van het overige deel van het complex, zijn het fitnesscentrum, sporthal en restaurant gewoon open voor publiek. En op 10 en 11 oktober waren er dan ook diverse activiteiten waaraan veel jonge bewoners van Zuidoost hebben deelgenomen.

Zo vond op vrijdag 10 oktober jl. in samenwerking met Club 2000 een basketbaltoernooi plaats, waarbij de deelnemers eerst een workshop konden volgen om warm te draaien. Daarna konden ze inspiratie opdoen bij een Freestyle basketbal show om vervolgens deel te nemen aan een spannend toernooi.

Op zaterdag 11 oktober jl. vonden diverse sport- en spelactiviteiten plaats. Deelnemers konden onder meer voetballen, tafeltennissen, badmintonnen, penaltyschieten of meedoen aan ropeskipping of een spannende wedstrijd op de stormbaan. Op het podium buiten vonden diverse muziekoptredens plaats van onder meer Skitta, Eigen Risico en Avion Boys. Tevens gaf Optisport een intensieve work-out van body-pump en spinning.

Klik op de link in de rechterkolom voor een impressie.