Minister Cramer blij met special Biomassa

16/10/2008 11:54

Vereniging Van Milieukundigen

Opinies over de nut en noodzaak van biomassa tuimelen over elkaar heen. Hierdoor ontstaat verwarring in het veld en op beleidsniveau. Iedereen is dan ook gebaat dat er snel duidelijkheid ontstaat over de wijze waarop biomassa al dan bijdraagt aan een beter milieu. Voor de redactie van Tijdschrift Milieu reden om in een special de feiten, ontwikkelingen en meningen op een rij te zetten. Dinsdagavond heeft milieuminister Cramer het eerste exemplaar van deze speciale uitgave in ontvangst genomen. De minister toonde zich verheugd over de uitgave en liet weten met interesse kennis te zullen nemen van de inhoud.

Hoewel de vele auteurs niet tot een eensluidend antwoord komen - dat was ook niet de opzet van de redactie - wordt wel de te volgen richting duidelijk. Om over te gaan op een grootschalige inzet van biomassa, dient het gebruik van de grondstof te worden geoptimaliseerd. Klakkeloos verbranden voor energieopwekking betekent verspilling van kostbare medicinale stoffen en andere materialen. Of, zoals een auteur het formuleert: diamanten verstook je immers ook niet in een kolencentrale. Daarnaast geeft de special inzicht in welke vormen van biomassa nu we en niet kansrijk zijn.

Tijdschrift Milieu is een uitgave van de Vereniging van Milieuprofessionals (VVM). De VVM spreekt de hoop uit dat deze uitgave alle betrokkenen in ons land helpt de inzet van biomassa in goede banen te leiden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vvm.info