NLtracks.nl: alles over Nederlandse popmuziek op één website

16/10/2008 12:02

NL Tracks

Amsterdam 16 oktober 2008

P e r s b e r i c h t

Nieuwe nationaal muziekplatform vanaf 16 oktober online

NLtracks.nl: alles over Nederlandse popmuziek op één website

AMSTERDAM - Wat tot voor kort onmogelijk leek is vanaf donderdag 16 oktober een feit. Het nieuwe NLtracks.nl bundelt alle muziek, video's, nieuws en andere informatie over Nederlandse artiesten en bands op één website. Op www.nltracks.nl is al alles te vinden over artiesten als Marco Borsato, Ilse DeLange, BLOF, Anouk of Jan Smit en daar komen steeds meer bekende en minder bekende artiesten bij.

Bezoekers van de website kunnen tegelijkertijd naar een video van hun favoriete artiest kijken en het laatste nieuws of de biografie lezen, een cd bestellen, naar de webradio luisteren en meedoen aan een aktie met prijzen.

De website wordt de komende weken uitgebreid met een concertagenda, mogelijkheden om tickets te bestellen, discografieën, recensies of concertverslagen. Ook maakt de redactie zelf videoreportages van festivals en interviews, zoals nu al te zien zijn van Van Velzen en Jan Smit.

Na de lancering streeft NLtracks ernaar om binnen korte tijd tienduizenden unieke bezoekers aan zich te binden. ,,Nu is het aanbod van muziek en informatie over artiesten vaak versnipperd over verschillende websites. Voor de video's surf je naar YouTube, voor de radio naar radiostations en voor nieuws of achtergronden over bands en artiesten naar gespecialiseerde sites. Onze truc is het om al die informatie te bundelen op één website voor muzikanten en muziekliefhebbers", legt commercieel manager Kevin Bonet uit.

De kracht van NLtracks is dat het een platform biedt aan zowel artiesten als muziekconsument. Bonet: ,,We hebben contacten met management en platenlabels. Wij bieden de artiesten straks exposure en kunnen de muziekliefhebber daardoor een unieke website aanbieden die interactief met hun wensen omgaat." De jonge creatieve mensen achter NLtracks komen zelf uit de muziekindustrie en verbaasden zich er steeds over dat een dergelijke service nog niet bestond. Met de lancering van de nieuwe website is een nieuw digitaal platform voor de Nederlandse popmuziek gecreëerd.

Meer informatie: www.nltracks.nl





http://www.nltracks.nl