Politie Zuid-Holland-Zuid

16/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 16-10-2008 o Persberichten district I

VERDACHTE AANGEHOUDEN NA OVERVAL OP BENZINESTATION DORDRECHT De politie heeft op woensdag 16 oktober eind van de middag een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Huygensstraat. Hij wordt verdacht van het plegen van een gewapende overval op een benzinestation aan de Hugo van Gijnweg diezelfde woensdagochtend. De verdachte liep die ochtend rond 06.25 uur de benzinepomp binnen waarna hij direct achter de balie kwam staan. Hij bedreigde de aanwezige pompbediende die hem daarna een geldbedrag overhandigde wat op dat moment in de kassa zat. De man liep daarna weg. Van de overval werden beelden gemaakt die de politie bekeek. Men sloeg aan op het signalement van de verdachte en zocht de man in Dordrecht. Hij werd gevonden in de Huygensstraat. De 24-jarige is in verzekering gesteld en zal worden verhoord.

SNELHEIDSCONTROLE A16: 100 OVERTREDERS EN 1 AANHOUDING DORDRECHT Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft op woensdag 15 oktober in samenwerking met collegas van het KLPD een snelheidscontrole gehouden op de A16. Passerende voertuigen (in de richting van Dordrecht) werden middels een laser op snelheid gecontroleerd. Overtreders werden vervolgens door motorrijders van de weg gehaald en naar de controleplaats geleid.
In totaal zijn 100 hardrijders op de bon gegaan. 23 van hen hadden geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland en moesten om die reden direct betalen. Het totale boetebedrag dat van deze 23 overtreders werd geïnd, was 3677 euro. De overige 77 krijgen de bekeuring thuis. Drie automobilisten bleken naast de snelheidsoverschrijding ook nog andere verkeersboetes open te hebben staan. Die moesten ze gelijk betalen. In totaal ging het om een bedrag van 429 euro. Van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd. Hij reed 173 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Naast te hard rijden werden er ook andere overtredingen geconstateerd waarvoor werd bekeurd, zoals voor het niet dragen van de gordel, zonder noodzaak stilstaan op de vluchtstrook, voeren van onjuiste kentekenplaten, rijden met een ongeldig kentekenbewijs, rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en door rood rijden.
De politie hield ook een 30-jarige man uit Tilburg aan. Hij bleek naast te hard rijden ook nog in een gestolen voertuig te rijden en geen rijbewijs te hebben. Het voertuig werd eerder dit jaar gestolen in Duitsland. De verdachte is ingesloten en zal nader worden gehoord over de gestolen auto.

AANGEHOUDEN NA STEEKINCIDENT
DORDRECHT De politie heeft op woensdag 15 oktober rond 17.45 uur een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Kotterstraat. Hij wordt ervan verdacht een 52-jarige man uit Dordrecht te hebben gestoken na een ruzie in een woning. Na het steekincident belde de verdachte zelf de politie. Zodoende kon hij direct worden aangehouden, het steekwapen is in beslaggenomen. Het slachtoffer werd na stabilisatie door ambulancepersoneel naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht waar hij is geopereerd. Hij heeft vermoedelijk letsel opgelopen aan een long. De verdachte is in verzekering gesteld en zal nader worden verhoord.

DRIETAL VERDACHT VAN POGING TOT INBRAAK IN SCHUUR DORDRECHT De politie heeft woensdagavond 15 oktober drie jongens van 11, 13 en 14 jaar uit Dordrecht aangehouden in de wijk Krispijn. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij poging diefstal uit tenminste drie schuurtjes aan de Brouwersdijk. Ze werden betrapt door een omwonende toen ze een schuur probeerden open te breken. De politie werd ingeschakeld die het drietal na een achtervolging in de kraag vatte en meenam naar het politiebureau. Daar werden ze verhoord. Ze zouden meerdere schuurtjes hebben opengebroken maar niets buit hebben gemaakt. Tot nu toe zijn er twee aangiftes van gedupeerden opgenomen. Na verhoor mochten de drie naar huis. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.