Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 16-10-2008

Zakkenrollen

LEUSDEN De politie is op zoek naar personen die mogelijk getuige zijn geweest van een zakkenrollerij op het winkelcentrum aan t Erf.

Een 94-jarige inwoonster van Leusden had bij een pinautomaat op t Erf gepind en was hierna een nabij gelegen supermarkt ingelopen. Zij werd hierbij gevolgd door twee mannen met een Oost-Europees uiterlijk. Eén van hen sprak de vrouw in de winkel aan en vroeg in gebrekkig Nederlands naar een bepaald soort fruit. De tweede man kwam hierna ook dicht bij haar staan en heeft vermoedelijk tijdens deze afleidingsmanoeuvre de portemonnee uit haar tas gestolen.

Het slachtoffer vertrouwde een en ander niet en bemerkte vrijwel direct dat de portemonnee weg was, maar de verdachten waren al gevlogen. Winkelpersoneel heeft de vrouw opgevangen en de politie gebeld.

Het signalement van de verdachten luidt:


- verdachte 1 : Oost-Europees uiterlijk, ongeveer 1.73 meter lang, circa 24 jaar oud, smal postuur en gezicht, kort donker haar en gekleed in bruin/groene lederen jas. Hij droeg zwarte schoenen met witte veters en een wit embleem op de zijkant.


- verdachte 2 : Oost-Europees uiterlijk, ongeveer 1.68 meter lang, tussen 22 en 24 jaar oud, kort donker stekelig haar, gekleed in blauwe vale spijkerbroek en zwarte leren jas (tot op de heup). Deze verdachte droeg witte sportschoenen.

De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie van Leusden via het telefoonnummer 0900-8844. Voorts, sluit de politie niet uit dat er meer slachtoffers zijn van deze zakkenrollers. Ook eventuele andere benadeelden wordt verzocht in contact te treden met de politie van Eemland zuid via hetzelfde telefoonnummer.

Te snel

WOUDENBERG De verkeerspolitie heeft woensdag 15 oktober tussen 14.45 en 16.55 uur een snelheidscontrole gehouden op de Maarsbergseweg.

1400 Automobilisten passeerden de radarapparatuur. 72 Bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en krijgen de boete thuisgestuurd. De top lag op 71 kilometer per uur.

Controles

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond 15 oktober een fietsverlichtingcontrole gehouden.

Op controleplaatsen bij de Meridiaantunnel, op de Langestraat en de Bisschopsweg werden 48 fietsers bekeurd voor het ontbreken van de juiste verlichting.

In de middaguren werd er op het Neptunesplein gelet op het fietsen op het trottoir. Hier bleken acht wielrijders het niet de moeite te vinden om af te stappen en volgde een bekeuring.

Man aangehouden voor bedreiging

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond een 50-jarige Amersfoorter aangehouden voor bedreiging van een 35-jarige plaatsgenoot.

De verdachte veroorzaakte rond 22.25 uur overlast door tegen verschillende deuren van woningen op de Van Randwijcklaan te schoppen. Toen het slachtoffer daar een opmerking over maakte, trok de man een mes en bedreigde hij de bewoner. De verdachte werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Het mes werd in de omgeving aangetroffen en veiliggesteld.