Gemeente Hoogeveen

16-10-2008

Conclusies overleg gemeente, sportverenigingen en onderwijsinstellingen over Bentinckspark

Sportverenigingen en onderwijsinstellingen die een plaats krijgen in het toekomstige Bentinckspark in Hoogeveen hebben gisteravond, woensdag 15 oktober, overleg gevoerd met de gemeente over de voortgang van het project.

Er is een aantal conclusies getrokken, die door vrijwel alle deelnemers aan het gesprek worden onderschreven. Voetbalclub HZVV stelt dat het op dit moment nog niet eens kan zijn met deze conclusies vanwege de nog vele onzekerheden.

De gemeente heeft beloofd in samenspraak met de partijen de overlegstructuur zodanig in te richten dat een goed contact tussen zowel gemeente en partijen als tussen de betrokken verenigingen en onderwijsinstellingen onderling gewaarborgd wordt. Bovendien wordt met de verenigingen en instellingen bekeken welke rol de verenigingsmanager hierin kan spelen.

In het gesprek kwam ook naar voren dat er aandacht moet zijn voor het onderhoud van de bestaande accommodaties van de sportverenigingen tot aan het moment waarop ze de nieuwe onderkomens kunnen betrekken.

De gemeente doet een beroep op HZVV om met VV Hoogeveen, die overigens akkoord is met de verdeling zoals vermeld in het concept plan, in gesprek te gaan over de toedeling en inrichting van de velden naast de twee hoofdvelden. Mochten de clubs er niet uit komen dan neemt de gemeenteraad hierover een besluit.

Zoals het er nu uitziet zal de gemeenteraad nog steeds eind van dit jaar een besluit nemen over het stedebouwkundig plan van eisen. Hockeyclub HHC is het niet eens met de locatiekeuze van het college. Afgesproken is dat de argumenten van de hockeyclub worden meegenomen in het voorstel aan de gemeenteraad. In het gesprek heeft de gemeente toegezegd zich te zullen inspannen om een oplossing te vinden voor het capaciteitsprobleem bij HHC.

Alle partijen aan tafel spraken gisteravond uit dat het huidige convenant onverminderd van kracht blijft. In dit convenant, dat bij de aanvang van het project Bentinckspark door alle betrokken sportverenigingen is ondertekend, zijn brede afspraken gemaakt over de samenwerking binnen het project. Ook hebben alle partijen uitgesproken waarde te hechten aan een goede voortgang van het project om te komen tot een nieuw Bentinckspark.

Afzender: College van B&W