Gemeente Brummen


Onthulling Van Hasseltpaadje

(Oorspronkelijke publicatie datum: 16-10-2008)

Op woensdag 15 oktober werd het Van Hasseltpaadje officieel onthuld. Burgemeester Niels Joosten liet de uitvoering van de plechtigheid over aan de aanwezige kleinzonen. Het is toch veel beter als de kleinzonen dit doen, aldus de burgemeester. Dit door Natuurmonumenten weer begaanbaar gemaakte weggetje ligt aan de Hallsedijk, in de buurt van de Mestweg.

Ir. Rolf van Hasselt (1875-1956) was eigenaar van een groot aantal weilanden in de omgeving van Empe. Bewoners uit de omgeving moesten een grote boog om de weilanden maken om bij huizen te komen. Met het openstellen van een pad dwars door het weilandengebied, zorgde natuur- en wandelliefhebber Rolf van Hasselt ervoor dat de bewoners een kortere weg konden nemen.

De zeer oude verbinding naar de Empense heide was in verval geraakt. De opknapbeurt van Natuurmonumenten heeft het pad weer de uitstraling en het gebruiksgemak van vroeger gegeven. Bij de onthulling van het Van Hasseltpaadje waren ook de nazaten van de heer van Hasselt aanwezig zijn.