Gemeente Son en Breugel


Subsidie in 2009 is bestemd voor circa 65 organisaties

In 2009 kent de gemeente aan circa 65 organisaties die met en voor de inwoners van onze gemeente welzijnswerk ontplooien, subsidie toe. Het subsidiebudget 2009 bedraagt ruim 1,7 miljoen euro. De gemeente draagt door deze subsidies ertoe bij dat allerlei organisaties activiteiten kunnen ontplooien op het gebied van o.m. het sociaal-cultureel werk, sport, cultuur en zorg.

---

Naast enige grote instellingen, zoals de bibliotheek, het Vestzaktheater, maatschappelijk werk Dommelregio en de BWI, geeft de gemeente ook subsidie aan een scala van kleinere instellingen zoals koren, schaakvereniging (voor de jeugdleden) en sportverenigingen. Nieuw zijn de subsidies aan de Zonnebloem, de Veteranendag en de Stichting Atelierroute. Deze subsidies en de wijze waarop deze worden berekend en toegekend staan overzichtelijk bij elkaar in het Subsidiebeleidsplan. Jaarlijks actualiseert het gemeentebestuur het Subsidiebeleidsplan aan de laatste ontwikkelingen en behoeften binnen onze locale samenleving. Het subsidiebeleidsplan behandelt de gemeenteraad op 28 november. Op 4 november bespreekt de commissie Burgerzaken het beleidsplan en tot 3 november kunnen instellingen reageren.

Wijziging van beleid

Een belangrijke wijziging in dit Subsidiebeleidsplan is dat er één groot budget voor eenmalige subsidie is gecreëerd. De regels voor de toekenning van eenmalige subsidies zijn samengebracht in één regeling en vereenvoudigd. Mede op verzoek van de gemeenteraad zijn de regels voor de subsidiëring van koren aangepast. Tot nu toe bevatte het Subsidiebeleidsplan een aantal afzonderlijke budgetten voor verschillende vormen van eenmalige subsidies, zoals Stageplaatsen voor jeugd- en jongerenwerk, Integratie doelgroepen en Muziekonderwijs (gezamenlijke uitvoeringen).