Gemeente Laarbeek


Subsidieverordening sloop ongewenste bebouwing buitengebied gemeente Laarbeek

LAARBEEK - Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 juli 2008 heeft besloten tot de vaststelling van de Subsidieverordening sloop ongewenste bebouwing buitengebied gemeente Laarbeek. Deze verordening treedt in werking op de dag na de datum van deze publicatie.

Bebouwing die gelegen is in het buitengebied en waarvan sloop in het belang is van natuur en landschap komen op grond van deze verordening in aanmerking voor een tegemoetkoming in de sloopkosten. Onder bebouwing vallen gebouwen, kelderruimten, sleufsilos en voerplaten die voorheen in gebruik zijn geweest voor intensieve veehouderij en/of rundveehouderij. Naast deze bouwkundige voorzieningen vallen ook glasopstanden tot 5.000 m2 onder deze regeling. Als buitengebied wordt aangemerkt het gebied dat op plankaart 2 Sociale en economische vitaliteit, die als zodanig deel uitmaakt van het Reconstructieplan De Peel, is aangewezen als extensiveringsgebied.

In artikel 4 van de subsidieverordening is een aantal voorwaarden opgenomen waaraan voldaan moet worden om voor subsidie in aanmerking te komen, terwijl in artikel 5 wordt aangegeven in welke situaties geen subsidie verstrekt wordt of vermindering hiervan plaatsvindt. De hoogte van de subsidie is nader omschreven in artikel 6. De inhoud van deze en de overige artikelen van de verordening kunt u nalezen onder Producten en diensten > Verordeningen.

Aanvragen om subsidie kunnen worden ingediend vanaf maandag 20 oktober tot en met vrijdag 19 december 2008. Voor deze eerste openstelling is een subsidiebedrag beschikbaar van 200.000,-. Afhandeling van de subsidieaanvragen vindt plaats op basis van de ontvangstdatum bij de gemeente. Voor het aanvragen van de subsidie kunt u gebruikmaken van onderstaande formulieren.

Aanvraagformulier subsidievaststelling op grond van artikel 11 van de Subsidieverordening sloop ongewenste bebouwing buitengebied download

Aanvraagformulier subsidieverlening op grond van artikel 9 van de Subsidieverordening sloop ongewenste bebouwing buitengebied download

Aanvraagformulier voorschot op grond van de Subsidieverordening sloop ongewenste bebouwing buitengebied download

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer J. Sprengers, telefoon 0492 469 870, e-mail jan.sprengers@laarbeek.nl.