Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 16 oktober 2008


* MAN AANGEHOUDEN VOOR DRUGSHANDEL
Politiemensen hebben, na een onderzoek naar handel in verdovende middelen, dinsdag een instap gedaan in een woning aan het Schoonveld.
In het pand werd een sleutelhanger aangetroffen dat een vuurwapen bleek te zijn. Ook werden er zaken aangetroffen die verband houden met de handel en distributie van verdovende middelen zoals mixers met wit poeder erop en een grote spiegel met witte aanslag/poeder. De 31-jarige hoofdbewoner van dit pand is aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT STRAATROVER AAN
Politieagenten hielden woensdagavond een straatrover aan. Rond kwart voor negen moest een 16-jarige Rotterdammer onder bedreiging van een vuurwapen zijn mobiele telefoon afgeven op de Westkruiskade. Vervolgens ging de dader er vandoor. De jongen waarschuwde de politie waarop direct een buurtonderzoek ingesteld werd. Aan de hand van het gegeven signalement werd een kon de man enige tijd later in de omgeving van de Weena aangehouden worden. Het bleek te gaan om een 18-jarige Rotterdammer. Hij bleek de gestolen telefoon bij zich te hebben. De verdachte is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.


* GELDLOPER OVERVALLEN DOOR TWEE MANNEN
ROTTERDAM-NOORD - Woensdagmiddag om ongeveer half drie werd een geldloper op de Teldersweg overvallen door twee mannen. De geldloper was met een zogenaamde plofkoffer onderweg van een groot winkelbedrijf naar de geldwagen. De twee overvallers namen de koffer onder bedreiging van een vuurwapen van de bewakers af. Doordat de koffer direct hierop 'plofte' werd het geld onbruikbaar en dus gingen de overvallers er zonder buit op een scooter vandoor. Het is mogelijk dat de daders tijdens dit 'ploffen' brandwonden opliepen. De politie hield kort na de overval een verdachte aan in de directe omgeving, maar die bleek niets met de zaak te maken te hebben en werd weer op vrije voeten gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de daders en roept getuigen van de overval op zich te melden op 0900-8844.


* DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN
Op 1 september 2008 is er een onderzoek gestart naar de handel in harddrugs in Maassluis en omgeving onder de naam 'Onkruid'. Uit informatie bleek dat een aantal personen uit Maassluis, zich op grote schaal bezig hielden met de verkoop van cocaïne. De drugshandel speelde zich voornamelijk af in het centrum van Maassluis rondom een aantal openbare gelegenheden. Het onderzoek richtte zich voornamelijk op de 'bestellijnen' van cocaïne.

Op 24 september werd een 22-jarige Maassluiser aangehouden en op 6 oktober werd een 31-jarige Maassluiser aangehouden. Beiden hielden zich bezig met de verkoop van cocaïne. Beide personen zijn in bewaring gesteld. Met de aanhouding van beide personen dringt de politie de drugsoverlast terug en geeft een signaal naar de dealers af.
Op 9 oktober 2008 is nog een 3e verdachte, een 21-jarige man aangehouden en op het politiebureau gehoord. Hij nam waar voor één van de dealers als die op vakantie was. Hij is ingesloten. Uit het onderzoek bleek dat al de verdachten al ten minste 1,5 jaar zich bezig hielden met de verkoop van cocaïne. De handel vond voornamelijk in het weekend plaats. Koper en verkoper belden elkaar en ontmoetten elkaar op een afgesproken plaats.


* DRIE AANHOUDINGEN BIJ ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-WEST - De politie van district Rotterdam-West heeft op woensdagavond tussen negen uur en tien over tien, een alcoholcontrole gehouden op de IJsselstraat. Bij de controle werden drie aanhoudingen verricht. Twee daarvan betrof een geval waarbij de controlerende politiemensen zagen dat de bestuurder van de personenauto vlak voor de controleplaats wisselde van plek met de bijrijder. Zodoende werden zij beiden als bestuurder aangemerkt. Omdat bleek dat zij alcoholische drank hadden genuttigd moesten zij beiden blazen. De één blies 1005 UGL (ongeveer 5 maal de toegestane hoeveelheid) en de ander 930 UGL. De twee, 31 en 34 jaar oud, kregen beiden een boete van 1600 euro.

Woensdag 15 oktober 2008