Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 oktober 2008

Fietser gewond na aanrijding met auto

Hengelo

Een 60-jarige man uit Hengelo raakte woensdag 15 oktober gewond toen hij op zijn fiets, op de kruising Bergweg / Elsbeekweg in Hengelo, werd aangereden door een bestuurder van een autobus.

Woensdag 15 oktober werd omstreeks 10.00 uur een aanrijding gemeld op de kruising Bergweg / Elsbeekweg in Hengelo. Daarbij raakte een fietser gewond. Een 53-jarige bestuurder van een bestelbus uit Eibergen reed over de Elsbeekweg en verleende op de kruising met de Bergweg geen voorrang aan de fietser, een 60-jarige Hengeloër. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-130222)

Man aangehouden na rond rijden met een gestolen verzekeringsplaatje

Hengelo

Een 20-jarige man uit Hengelo werd op woensdag 15 oktober aangehouden omdat hij met zijn brommer rond reed met een gestolen verzekeringsplaatje.

Op dinsdag 9 september deed een 48-jarige vrouw uit Enschede aangifte van diefstal van haar bromfietsverzekeringsplaatje. Deze was gestolen van haar snorfiets die geparkeerd stond aan de Zunabrink in Enschede. De vrouw zag dat haar verzekeringsplaatje op een andere brommer was gemonteerd en meldde dit bij de politie. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon een 20-jarige man uit Hengelo worden aangehouden. Hem wordt diefstal en onverzekerd rondrijden ten laste gelegd. (08-114144)

Man raakt rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag en mishandeling op de A1

Rijssen

Een 20-jarige man uit Enschede werd op woensdag 15 oktober aangehouden nadat hij op de A1 ter hoogte van Rijssen erg gevaarlijk rijgedrag vertoonde en een vrachtwagenchauffeur mishandelde. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Woensdag 15 oktober omstreeks 18.10 uur kreeg de politie melding van gevaarlijk rijgedrag en mishandeling op de A1 ter hoogte van Rijssen. Bleek dat een automobilist een inschattings fout maakte bij het invoegen op de rijbaan. Hierdoor moest een 51-jarige vrachtwagen chauffeur vol in de remmen en seinde de automobilist. Dit zinde de automobilist niet waardoor hij frontaal in de remmen ging, de auto voor de vrachtwagen stopte en daarmee de A1 blokkeerde. Gelijk stapten drie inzittenden van de auto uit en mishandelden de vrachtwagenchauffeur.

De politie startte direct een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon de automobilist, een 20-jarige man uit Enschede in zijn woonplaats worden aangehouden. Hem wordt bedreiging en mishandeling van een mede-verkeers deelnemer en het in gevaar brengen van het overige verkeer ten laste gelegd. (08-130548)

Bestuurder onder invloed van alcohol veroorzaakt éénzijdige aanrijding

Nijverdal

Een 30-jarige man uit Nijverdal heeft onder invloed van alcohol een éénzijdige aanrijding veroorzaakt op de Dille in Nijverdal.

Woensdagavond 25 oktober omstreeks 23.50 uur werd een aanrijding gemeld op de Dille in Nijverdal. Bleek dat een 30-jarige bestuurder uit vanuit de Kruidenlaan de Dille op wilde rijden. In de bocht verloor hij de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een boom. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,6 promille uit. De auto moest worden afgesleept. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-130614)

Met ruim 2,32 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

De Lutte

Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wit Rusland raakte op vrijdag 12 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een vrachtwagen bestuurde.

Donderdagmorgen 16 oktober omstreeks 00.55 uur controleerden surveillerende agenten, op de A1 ter hoogte van De Lutte, een bestuurder van een vrachtauto. De man voerde geen verlichting en werd aan de kant gezet. Omdat het vermoeden bestond dat de chauffeur, een 37-jarige man uit Wit Rusland, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,32 promille uit. Het rijbewijs werd ingevorderd. (08-130622)

Verdachte van ernstige bedreiging aangehouden

Enschede

Op 24 september deed een 20-jarige vrouw uit Enschede aangifte van ernstige bedreiging. Onderstaand cursief afgedrukt persbericht werd op 25 september aan de media verstrekt.

De politie heeft onderzoek in deze zaak gedaan en als resultaat werd op 15 oktober 34-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Automobiliste bedreigd met mes

Enschede

Op 24 september rond 19.20 uur, werd een 20-jarige automobiliste uit Hengelo op de Postenbrink met een mes bedreigd door een nog onbekende scooterbestuurder. De politie zoekt getuigen.

De 20-jarige automobiliste reed over de Broekheurnering. Achter haar reed een scooter. Deze scooter was aan het bumperkleven bij de automobiliste. Aanvankelijk reed zij iets harder om meer afstand te scheppen, maar dat werd al snel onmogelijk gemaakt door ander verkeer dat voor haar reed. Toen de scooter weer erg dichtbij kwam, tikte ze een keer het rempedaal aan om de remlichten als waarschuwing te doen branden. Kennelijk wekte dat zoveel boosheid bij de scooterbestuurder dat hij de auto inhaalde en een harde trap tegen het autoportier trapte. Achter het winkelcentrum Zuid reed de scooterbestuurder de 20-jarige vrouw klem, trok het portier open en stak met kracht in de richting van de 20-jarige vrouw. Zij kon haar lichaam op tijd afwenden zodat het mes haar niet raakte maar wel in de rugleuning van de autostoel terecht kwam. Hierna bedreigde de scooterbestuurder de vrouw nog mondeling met de dood en verdween toen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze ernstige bedreiging. Het signalement van de scooterbestuurder is als volgt: . Man met blank uiterlijk
. Leeftijd achter in de 20 . Lengte ongeveer 1.75
. Blond, onverzorgd en vies haar . Opvallend veel acne
. Groot opvallend litteken op de rechteronderarm

De man was gekleed in een zwarte jas met grijze voering, hij droeg blauwe Nike sportschoenen. De man reed op een Zwarte Aerox scooter, met een paarse gloed op de zwarte lak. Mensen die informatie hebben over dit voorval worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in Enschede op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (08-121320)

Automobilist botst tegen een muur

Hengelo
Op donderdag 16 oktober om 01.15 uur ontstond een materiële aanrijding tussen een auto en een winkelmuur aan de Bornsestraat in Hengelo.

De 23-jarige bestuurder, afkomstig uit Hengelo, reed met een personenauto over de Bornsestraat uit de richting van Borne, in de richting van het centrum van Hengelo. Op enig moment viel zijn sigaret. Deze wilde de bestuurder oppakken, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Hierdoor kwam hij op de andere weghelft tegen een geparkeerde auto aan en reed vervolgens tegen de muur van een winkel. De auto tolde en kwam total loss tot stilstand op het fietspad. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-130627)

Motorrijdster komt ten val

Hengelo

Op de linkerbaan van de A35 ter hoogte van Hengelo ontstond op woensdag 15 oktober omstreeks 17.30 uur een aanrijding tussen een automobilist en een motorrijdster. Laatstgenoemde is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.

Door filevorming moest de 25-jarige bestuurder, uit Zeewolde, van een bestelbus afremmen op de A35. De 22-jarige motorrijdster, uit Almelo, reed op een motorfiets achter de 25-jarige bestuurder, maar merkte te laat op dat er voor haar geremd werd. Hierdoor reed zij tegen de bestelbus aan, waardoor zij ten val kwam. De Almelose is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een flinke file was het gevolg. (08-130534)

Politie waarschuwt voor colporteur

Rijssen

De politie waarschuwt voor een colporteur die op slimme wijze pannensets aan de deur verkoopt. Mocht u zich ook het slachtoffer voelen van deze colporteur, dan vraagt de politie u hiervan aangifte te doen. De man beschikt namelijk niet over een benodigde vergunning. U kunt bellen met: 0900 - 8844 of Anoniem via: 0800 - 7000.

Op woensdag 15 oktober meldt een vrouw uit Rijssen dat ze door een onbekende man om de tuin geleid is. De man stond op woensdag 15 oktober plotseling in de woning van de meldster en verklaarde haar man te kennen. Speciaal voor hen bood hij een pannenset aan ter waarde van 1400 euro voor slechts 200 euro. Door zijn 'gladde' praat is meldster hiermee akkoord gegaan.

Het signalement van de man:

- tussen de 30 en 40 jaar
- netjes gekleed

- camel kleurige corduroy broek
- shirt en trui met de kleuren groen en oranje
- kort zwart haar met slagen
- reed in een zilverkleurige hoge personenauto, mogelijk een stationwagen

De politie onderzoekt de zaak. (08-130262)

Aanrijding met letsel tot gevolg

Rijssen

Woensdag 15 oktober om 09.30 uur ontstond een eenzijdige aanrijding met letstel tot gevolg op de rechterbaan van de A1 ter hoogte van Rijssen. Hierbij was een 32-jarige automobiliste uit Utrecht betrokken. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De 32-jarige vrouw reed op genoemde locatie en tijd in een personenauto. Toen zij in haar auto wat op wilde pakken, verloor ze het macht over het stuur. Hierdoor begon de auto te slingeren, schoot aan de linkerkant de vangrail in. Vervolgens sloeg de auto over de kop en bleef op het dak liggen. Een oplettende getuige heeft de vrouw uit de auto gehaald en hulpdiensten gebeld. (08-130203)

Grote vechtpartij gesust

Enschede

Aan de voorzijde van een gebouw aan het Colosseum in Enschede ontstond op woensdag 15 oktober omstreeks 22.50 uur een vechtpartij tussen twee groepen. Omstanders alarmeerden de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de vechtpartij al gesust.

Een van de groepen was inmiddels naar het station gelopen, de andere groep was een gebouw aan het Colosseum naar binnen gegaan. De betrokkenen waren onder invloed van alcohol. Op het station spraken agenten enkele betrokkenen aan. Een 17-jarige man uit Hengelo werd hierbij bekeurd voor het betreden van het spoor. Daarna kwam de andere groep ook bij het station aangelopen. Uit navraag bleek dat de twee groepen elkaar in het vaarwater hadden gezeten en zich vervelend hadden gedragen tijdens een Tv-opname. Daarbij zou ook een meisje zijn lastig gevallen. De politie onderzoekt de zaak. (08-130605)

TEL. 053-4555588


---- --