Euromate lanceert modulaire afzuigkap

16/10/2008 13:36

PR Newswire

ALKMAAR, Nederland, October 16 /PRNewswire/ -- Euromate komt met haar meest recente productintroductie tegemoet aan de steeds groter wordende vraag naar een modulaire afzuigkap. Deze kap is in huis ontwikkeld en volledig gebaseerd op modulaire componenten. Dé oplossing bij lassen, snijden, slijpen en gutsen waar bronafzuiging onmogelijk is. De modulaire afzuigkap is met name geschikt voor industriële werkzaamheden zoals robotlassen, snijden, slijpen en gutsen op werkbanken.

Naast een groot aantal logistieke voordelen, kan de afzuigkap - dankzij haar functionele ontwerp - eenvoudig door professionals ter plekke gemonteerd worden. Het systeem kan, dankzij de modulaire componenten, uitgebreid worden met tal van accessoires, zoals een lichtbak incl. tl-buis, laslamellen en aluminium staanders incl. stalen montageplaten. Standaard worden hijsogen meegeleverd, zodat de afzuigkap aan het plafond bevestigd kan worden.

Vaak vindt lasrookafzuiging in het midden van de afzuigkap plaats, niet altijd even efficiënt. Een deel van de rook zal via de zijkanten van de kap ontsnappen. Euromate biedt een uniek framewerk, waarbij afzuiging aan de zijkanten plaatsvindt. Hierdoor wordt de luchtstroom aanzienlijk verbeterd. De deflectorplaat controleert de luchtstroom en vermindert de kans dat vonken in het afzuigsysteem raken.

Euromate adviseert om veiligheidsredenen en voor een optimale lasrookafzuiging vonkbestendige laslamellen. Deze lamellen beschermen de werknemers die vlakbij werken tegen het laslicht, restanten van gesmolten metaal, vonken en kunnen lasogen voorkomen. Tevens houden ze luchtstromen zoals tocht buiten de afzuigkap, waardoor het afzuigsysteem nog beter functioneert.

Euromate is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het reinigen van binnenlucht. Industriële vervuiling en lasrook zijn speciale aandachtsgebieden. Als expert in air cleaning is Euromate volledig op de hoogte van het werk, de ongemakken en de risico's waarmee lassers dagelijks geconfronteerd worden. En daarmee ook de oplossingen. Innovatieve technologie, praktische kennis en jarenlange ervaring hebben tot een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten voor air cleaning geleid. Naast de modulaire afzuigkap bestaat het industriële productprogramma uit afzuigarmen, plug & play mobiele en stationaire units, afzuigtafels en ruimtelijke afzuigsystemen.

Website: http://www.lucom.nl.

Noot voor de redacteuren

Afbeelding online beschikbaar in JPG en PNG:

http://www.euromate.com/wwwnew/en/image/Hood-transperent-highrez.jpg

http://www.euromate.com/wwwnew/en/image/Hood-transperent-highrez.png

Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u rechtstreeks contact opnemen met Claire de Zilwa, Brand Manager Euromate. E-mail: cdezilwa@cleanairgroup.nl of bel +31(0)72-7504-636; Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Lucom BV (verkooporganisatie), telefoonnummer +31(0)76-5789-550






-