Politie Gelderland-Midden

Bussen Connexxion rijden vanaf vanavond weer over IJssellaan
Publicatiedatum: 16-10-2008 13:37:03

Arnhem - Na een intensief overleg tussen de gemeente Arnhem, politie Gelderland-Midden, Connexxion en FNV Bondgenoten zijn er maatregelen genomen. Door deze maatregelen heeft Connexxion na overleg met FNV Bondgenoten en de voorzitter van de Vestigingscommissie (OR) besloten de eenmalige omleiding op te heffen. Gevolg is dat de chauffeurs lijnen 5 en 43 per direct weer via de normale route rijden. De maatregelen hebben betrekking op de veiligheid van reizigers en chauffeurs. In het overleg is ook duidelijk naar voren gekomen dat de incidenten niet specifiek zijn toe te wijzen aan de wijk Presikhaaf. Daarom is besloten een maandelijks overleg te plannen waar alle vormen van sociale veiligheid binnen het OV in en rond Arnhem wordt besproken. In het najaar van 2009 wordt dit overleg geëvalueerd.

De maatregelen zijn als volgt:

o Politie Gelderland-Midden zorgt voor extra trajecttoezicht o Connexxion zet extra veiligheidsmedewerkers in rond de lijnen 5 en 43
o Er komt een extra instructie voor het personeel hoe men dient te handelen bij calamiteiten. Daarnaast wordt de informatievoorziening richting medewerkers verbeterd. Ook de uitvoering van de procedure `opvang na calamiteiten' wordt nadrukkelijker toegepast. o Er zal een maandelijks overleg worden gestart waarbij politie, gemeente, Connexxion en een vertegenwoordiger van de medewerkers aan gaan deelnemen. In dit overleg worden alle vormen sociale onveiligheid besproken en naar oplossingen gezocht.

/////////////////////////////

Noot voor de redactie,