Gemeente Lansingerland


Eerste kunstwerk Rodenrijse Zoom onthuld
Wethouder Jan den Uil onthulde op spectaculaire wijze het kunstobject

De eerste paal ging in september 2005 de grond in en nu, drie jaar later, is het grootste gedeelte klaar. Op 15 oktober werd het eerste kunstwerk op spectaculaire wijze onthuld door wethouder Jan den Uil.

Een aantal jaren geleden stonden er in Rodenrijse Zoom nog kassen, nu is er een aantrekkelijke woonwijk verrezen. Totaal komen er 600 woningen. Hiervan zijn er momenteel 381 opgeleverd. Er zijn nog 64 woningen in aanbouw en nog twee deelplannen in ontwikkeling. De woningen staan in zeven deelgebieden en zijn ontworpen door zes architectenbureaus.

De bebouwing van de nieuwe wijk ligt evenwijdig aan de historische bebouwing van de Rodenrijseweg en loopt door tot het open weidelandschap van de Landscheidingsdreef. Het water neemt het grootste gedeelte van de open ruimte in beslag. Ieder woonblok staat op een eigen eiland.
Veel water rond de woningen in de Rodenrijse Zoom

Een kenmerk van een aantrekkelijke wijk is kunst. En dan het liefst kunst waar de bewoners zelf achter staan. Dat is met de beelden van Erik Buijs zeker het geval. De (toekomstige) bewoners hebben ze zelf uitgekozen. Erik Buijs heeft niet alleen drie beelden ontworpen. Hij heeft met de beelden en de daarbij behorende rij meerpalen de wijk verbonden met het achterliggende park. Gelukkig dat BAM vastgoed deze prachtige beelden aan de bewoners van de wijk en aan de gemeente heeft geschonken. BAM vastgoed wordt, ook namens de bewoners, hartelijk bedankt voor dit duurzame cadeau.
Het drijvende kunstwerk van Erik Buijs (2e van links)

Wethouder Jan den Uil die '' in vlucht' het kunstwerk onthulde

Wethouder Jan den Uil heeft op spectaculaire wijze het eerste beeld onthuld. Hij gaf daarmee ook het startsein voor een middag vol waterplezier voor de kinderen. Onder de professionele leiding van Outdoor valley konden zij zich van harte uitleven op en rond het water.
De feesttent met allerlei leuke activiteiten voor de kinderen

Een waterbal waarin je je over het water kan bewegen

Het kunstwerk van Erik Buijs