Politie Gelderland-Zuid

Verdachte van woninginbraak en overval aangehouden

Nijmegen, 16-10-2008 o Woensdag hielden agenten op de Tunnelweg een 31-jarige man uit Nijmegen aan op verdenking van een woninginbraak die plaatsvond in de Broerstraat die morgen. Tevens wordt de man verdacht van een overval op een lunchroom in de Marikenstraat later die morgen.

Woensdagmorgen omstreeks 07.00 uur werd een inbraak gemeld bij een woning aan de Broerstraat. De 42-jarige bewoner van het pand was die ochtend thuisgekomen en toen hij zijn woning betrad, betrapte hij een inbreker. De inbreker bedreigde de man vervolgens met een mes. De man pakte hierop een stok en riep tegen de inbreker dat hij weg moest gaan. Uiteindelijk besloot de bewoner zijn woning te verlaten en de hulp van de politie in te roepen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek de inbreker gevlucht te zijn. In en rondom de woning werd een onderzoek ingesteld. Daarbij werd ook het mes gevonden. Tevens bleek er diverse apparatuur weggenomen te zijn.

Overval Marikenstraat

Surveillerende agenten zagen later die middag op de Tunnelweg een man lopen die voldeed aan het signalement. Hierop werd hij aangehouden op verdenking van woninginbraak. Tijdens de insluiting werden bij de verdachte spullen aangetroffen die vermoedelijk later die morgen waren weggenomen tijdens de overval op de La Place in de Marikenstraat. De man is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris voor beide zaken. Die beslist of de man nog langer wordt vastgehouden.

(15)

Laatst gewijzigd 16-10-2008 13:56 | © Regio Gelderland-Zuid |