AutoRai

Toyota Prius en Verso opnieuw klassewinnaars

(10/16/2008)
Toyota regeert in de top-8 van de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2008. De helft ervan is afkomstig van het Toyota concern, te weten: Prius, Auris, Lexus IS en Verso. In de categorieën âcompacte middenklasseâ en âMPVâ werd Toyota winnaar met de Prius en Verso.

De jaarlijkse verkiezing voor de AutoWeek Tevredenheids Trofee vond voor de achtste keer plaats. Duizenden Nederlandse consumenten geven in het klantenonderzoek aan hoe tevreden zij zijn over hun auto.

Prius voor de derde keer nummer één
Toyota staat traditiegetrouw meerdere malen in de top van de AutoWeek Tevredenheids Trofee. De Toyota Prius werd met 109 punten voor de derde achtereenvolgende keer winnaar in de categorie âcompacte middenklasseâ en daarmee ook tweede in het algemeen klassement. Bij een score van 104 punten of meer is men meer dan gemiddeld tevreden over de auto. In dezelfde categorie komt de Toyota Auris (106,6 punten) met stip binnen op de tweede plaats. Een gedeelde zesde plaats is weggelegd voor de Toyota Corolla (105,2 punten).

Verso voor de zesde keer nummer één
In de categorie âMPVâ staat de Toyota Verso met 105,8 punten op de hoogste trede van de succesladder. Al vijf keer eerder veroverde de Toyota Verso de eerste plaats in de AutoWeek Tevredenheids Trofee. In de categorie SUV behaalt de Toyota RAV4 een vierde plaats. Ook in de categorie âcompacte klasseâ scoort Toyota: de Toyota AYGO en de Toyota Yaris vinden we terug op de vierde en vijfde plaats.

Zes categorieën
Het onderzoeksbureau Trendbox en het weekblad AutoWeek voeren sinds 2001 het AutoWeek Tevredenheidonderzoek uit. Hierin geven duizenden consumenten aan hoe tevreden zij zijn over hun auto. Enige voorwaarde is dat de auto ten tijde van het onderzoek tussen de zes en dertig maanden oud is. De online vragenlijst van dit jaar is door meer dan 11.000 mensen ingevuld. Het onderzoek onderscheidt zes categorieën: âcompacte klasseâ, âcompacte middenklasseâ, âmiddenklasseâ, âexecutive klasseâ, âMPV-klasseâ en âSUV-klasseâ. Deelnemers aan het onderzoek waarderen hun auto op de punten betrouwbaarheid, rijprestaties, uiterlijk, comfort en kosten.