Gemeente Spijkenisse


Winkels Waterland gewoon geopend

16 oktober 2008

Er blijkt wat verwarring te zijn over welke winkels open zijn en welke niet. De winkels en horeca in winkelcentrum Waterland zijn gewoon geopend. Het spreekt voor zich dat de afgebrande winkels niet geopend zijn.

Zondagavond 05 oktober 2008 woede een enorm felle brand in het complex van C-1000. Het winkelcomplex en de aangrenzende sporthal ging daarbij verloren. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de omliggende panden. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Noodvoorziening
De gemeente Spijkenisse bekijkt samen met de winkeliers van het winkelcentrum naar de mogelijkheden voor een noodvoorziening. Op dit moment is het nog niet mogelijk om aan te geven of een noodvoorziening gerealiseerd kan worden op of nabij het winkelcentrum. Wel is duidelijk dat er eerst een noodvoorziening komt en dat daarna herbouw plaatsvindt. Als er een bouwvergunning aangevraagd moet worden, dan moet de normale procedure doorlopen worden.

Sporthal
De sporthal is afgekeurd en gaat gesloopt worden. De locatie voor een nieuwe sporthal is nu nog niet bekend. Voor de scholen en sportverenigingen die gebruik maakten van de sporthal wordt een oplossing gezocht. Een deel van de sportactiviteiten kunnen plaats vinden in andere sport- en gymzalen.

Sloop
Woensdag 22 oktober 2008 begint een gespecialiseerd bedrijf met het slopen en schoonmaken van het terrein. De sloop van het hele complex duurt ongeveer drie weken. Het terrein blijft totdat de sloopwerkzaamheden zijn afgerond afgezet met hekken. Omwonenden en winkeliers hebben donderdagmiddag een brief ontvangen.