Gemeente Wervershoof


Alt-M winnaar van ontwerpwedstrijd

15 okt 2008

P E R S B E R I C HT

Architectenbureau Alt-M uit Zwaag winnaar van ontwerpwedstrijd De Schoof

Vier architectenbureaus deden mee aan de ontwerpwedstrijd die was uitgeschreven voor een nieuw sociaal-cultureel centrum aan het Bisschop Grentplantsoen in Wervershoof. De gemeente Wervershoof werkt in dit project samen met woningstichting Het Grootslag en stichting De Schoof, de huidige gebruiker van het sociaal cultureel centrum.

Op 1 oktober kregen omwonenden tijdens een inloopavond de gelegenheid om aan te geven welk ontwerp zij het meest geschikt vonden. Helaas hebben niet veel mensen van die mogelijkheid gebruik gemaakt. Wel telden de cijfers die zij aan de ontwerpen gaven voor 1/4 mee in het eindcijfer, net als die van de gemeente, woningstichting Het Grootslag en stichting De Schoof.

Het ontwerp van architectenbureau Alt-M uit Zwaag kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Dat ontwerp zal de komende tijd op enkele punten worden verfijnd om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de eisen die de gebruikers aan het nieuwe gebouw stellen. Voor de start van de bouw moet eerst nog een bestemmingsplan- en een bouwvergunningsprocedure doorlopen worden. In het voorjaar van 2010 wordt naar verwachting gestart met de bouw.

Wervershoof, 15 oktober 2008

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 ZG en Postbus 41, 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171