Gemeente Zoetermeer

Extra rijstrook Oostweg vannacht opengesteld

Vannacht worden de werkzaamheden aan de Oostweg voor de aanleg van een extra (derde) rijstrook tussen het Prinses Máximaplein en de A12 (in zuidelijke richting) afgerond. Eén van de linksafstroken naar de A12 is daarmee verlengd tot en met het viaduct over de Van der&nsp;Hagenstraat. Om dit mogelijk te maken was het viaduct over de Bleiswijkseweg al in het afgelopen jaar verbreed. Na afronding van de werkzaamheden wordt de rijstrook direct opengesteld voor het verkeer.

De plaatsing van geluidsschermen op het viaduct over de Bleiswijkseweg is een belangrijke volgende stap in de verbetering van de Oostweg. De vormgeving van de geluidsschermen is in overleg met de omwonenden tot stand gekomen. Vanaf eind november 2008 wordt gestart met de plaatsing van een geluidsscherm aan de westzijde. Eind dit jaar zijn deze werkzaamheden gereed. Begin volgend jaar wordt gestart met het plaatsen van een geluidsscherm aan de andere kant van het viaduct.

De werkzaamheden op de Oostweg vormen een onderdeel van het uitvoeringsprogramma van de Nota Mobiliteit Zoetermeer. Om er voor te zorgen dat Zoetermeer steeds bereikbaar blijft, ook in de toekomst, is het Mobiliteitsplan Zoetermeer ontwikkeld. Met het plan wordt tot 2011 zo'n EUR 40 miljoen geïnvesteerd in projecten die de bereikbaarheid van Zoetermeer ten goede komen. Een groot deel daarvan wordt gesubsidieerd vanuit het Mobiliteitsfonds van het stadsgewest Haaglanden.