Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 16-10-2008

Politie ontmantelt hennepkwekerij in woning in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft woensdag in een woning aan de Herikstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De 26-jarige bewoner is aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een warmtemeting. In deze woning was het veel warmer dan in andere omliggende woningen en dat is verdacht. Een bezoek aan de woning bevestigde het vermoeden van de politie. Op zolder werden circa 150 planten geteeld. Alle planten plus benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Heusdenaar beboet voor uitschelden motoragent

GIESSEN: Een 41-jarige automobilist uit Heusden heeft spijt als haren op zijn hoofd. Hij werd woensdag rond 14.30 uur staande gehouden bij een verkeersonctrole op de Twee Zalmenstraat, omdat de man zijn autogordel niet droeg. Daarbij schold hij een motoragent uit voor 'kutjanus' . Dat kwam hem duur te staan, de Heusdenaar werd
aangehouden en mocht mee naar het bureau. Daar kreeg hij een boete van 400 euro wegens het beledigen van een ambtenaar in functie.

Waalwijker twee maal aangehouden binnen enkele uren

WAALWIJK: De politie heeft een 24-jarige jarige inwoner van Waalwijk donderdagmorgen twee maal aangehouden. Eerst werd hij rond 00.30 uur in de kraag gevat, omdat hij op de Grotestraat reed, terwijl hij geen rijbewijs heeft. Ook was de man onder invloed van alcohol (350 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur). Enkele uren later, rond 03.50 uur, werd de Waalwijker voor de tweede maal aangehouden, nu voor het verstoren van de openbare orde en openbare dronkenschap. Hij hield diverse bewoners van de Noordstraat uit hun slaap door een hooi herrie te maken. De man mocht nogmaals mee naar het politiebureau.

Cassière doet greep in kassa van werkgever

GILZE: Een 45-jarige vrouw uit Goirle is donderdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden wegens verduistering in dienstbetrekking. Zij werkte als cassière bij een supermarkt aan de Raadhuisstraat. Er liep al langer een intern onderzoek, maar donderdag werd gezien dat de vrouw daadwerkelijk een bedrag uit de kassa haalde en in haar eigen zak stook. De Goirlese is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Auteur: Andre van den Hul