Senternovem


16-10-2008 | Kennis delen met Saudi-Arabië

Delegatie uit Saudi-Arabië bezoekt SenterNovem, EZ, ECN, TNO en Clingendael

Op 7 oktober bracht een delegatie uit Saudi-Arabië een bezoek aan SenterNovem, het ministerie van EZ, ECN, TNO en Clingendael. Delegatie Saudie-Arabië op bezoek bij SenterNovem, EZ, ECN, TNO en Clingendael Het doel van het bezoek was het delen van kennis. De Saudische minister van olie en mineralen heeft het bedrijf Saudi Aramco gevraagd het 'King Abdullah Center for Petroleum Studies and Research' (KAPSARC) op te richten. Het KAPSARC wordt een energie onderzoekscentrum in Saudi-Arabië. Op dit moment verkennen ze organisaties en bedrijven in de hele wereld voor kennis en input bij de oprichting.

SenterNovem, ECN, TNO en Clingendael gaven een presentie over hun rol en expertises in het (inter-)nationale energie werkveld. Na de presentaties was er voldoende tijd voor een ronde tafel discussie. Aan het einde van de discussie sprak de Saudische delegatie haar interesse uit voor verdere samenwerking met Nederland en in het bijzonder met SenterNovem. Het bezoek was georganiseerd en gefaciliteerd door het team Europese Samenwerking Energie en Klimaat (ESEK).

Minister Maria van der Hoeven brengt deze week een werkbezoek aan Saudi-Arabië en Qatar. Het bezoek van de minister heeft als doel de economische en politieke banden met deze landen verder te versterken. "Saoedi-Arabië en Qatar zijn belangrijke landen voor de import van olie en gas nu en in de toekomst en daarmee voor de voorzieningszekerheid van fossiele brandstoffen in Nederland en Europa", aldus minister Van der Hoeven.