CWI sluit dertig vestigingen in 2010

16/10/2008 16:15

Centrum voor Werk en Inkomen

De Raden van Bestuur van CWI en UWV zijn voornemens om dertig van de 127 vestigingen te sluiten. Daarmee wordt een deel van de bezuiniging gerealiseerd die het kabinet heeft opgedragen. Voor de kwaliteit van de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers zal de sluiting geen gevolgen hebben. Alleen de reistijd zal voor een aantal bezoekers langer worden, tot maximaal anderhalf uur. De medewerkers van de betreffende vestigingen zullen op andere vestigingen worden geplaatst. In overleg met de betrokken gemeenten zal nader worden bepaald wanneer de vestigingen worden gesloten. De sluiting zal uiterlijk 31 december 2010 gerealiseerd moeten zijn.

Het kabinet heeft CWI en UWV opgedragen om na de fusie (per 1 januari 2009) uiteindelijk 127 miljoen euro te bezuinigen. Vanaf 2012 zal het budget met dat bedrag worden gekort. De Raden van Bestuur hebben ervoor gekozen om die bezuiniging voor een deel te realiseren met het sluiten van dertig vestigingen. Dit zal leiden tot een besparing in de huisvestingskosten van circa 10 miljoen euro. Alle medewerkers van de vestigingen zullen worden overgeplaatst naar andere vestigingen. De sluiting zal geen gevolgen hebben voor de persoonlijke dienstverlening. Alleen de reistijd zal voor een aantal werkzoekenden langer worden, van maximaal een uur op dit moment tot maximaal anderhalf uur straks. Naast de dienstverlening op de vestigingen blijft de dienstverlening per telefoon en via internet volop beschikbaar.

Over de criteria op basis waarvan de te sluiten vestigingen zijn geselecteerd, is nauw overleg gevoerd met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en DIVOSA. Criteria zijn geweest (i) het aantal werkzoekenden dat op dit moment en naar verwachting in de toekomst van de persoonlijke dienstverlening op de verschillenden vestigingen gebruik maakt en (ii) een maximale reistijd voor werkzoekenden van anderhalf uur bij gebruikmaking van openbaar vervoer.

Behalve de sluiting van dertig vestigingen worden ook alle zes districtskantoren opgeheven. Daarmee wordt nog eens 2 miljoen euro aan huisvestingskosten bespaard.

De vestigingen die de Raden van Bestuur voornemens zijn te sluiten zijn de volgende:


- Den Haag: twee van de zes vestigingen


- Rotterdam: een van de zes vestigingen


- Utrecht: een van de drie vestigingen


- Groningen: een van de twee vestigingen


- Arnhem: een van de twee vestigingen


- Veenendaal


- Soest


- Den Burg (Texel)


- Schagen


- Barneveld


- Nijverdal (Hellendoorn)


- Oldenzaal


- Ulft (Oude IJsselstreek)


- Zaltbommel


- Franeker


- Hoogezand


- Roden (Noordenkwartier)


- Winschoten


- Winsum


- Oud-Beijerland (Hoeksche Waard)


- Oostburg


- Oosterhout


- Tholen


- Capelle a/d IJssel (IJsselgemeenten)


- Zierikzee


- Bladel


- Gulpen


- Kerkrade


- Valkenswaard





http://www.werk.nl

http://www.cwinet.nl