Toekomstige Oranje Heldin wint cursus EHBO

16/10/2008 16:35

Stichting Het Oranje Kruis

"Wees een held wanneer het telt!", zo heet de campagne van Het Oranje Kruis. Te weinig mensen weten nog wat je moet doen bij een hondenbeet, bij een brandwond of bij een reanimatie .

Het is een geluk bij een ongeluk , als de held die telt dan juist in uw omgeving te hulp kan snellen!

Dat velen wel zo'n held willen worden, bleek uit de 600 originele inzendingen die binnenstroomden naar aanleiding van de gekoppelde slagzin wedstrijd. Door de zin: "Ik, als Oranje Held,..." af te maken maakte men kans op een gratis cursus EHBO in de eigen regio.

De winnaar, mevrouw v.d Burg uit Den Haag diende de volgende slagzin in:

"Ik als Oranje Held, zou graag leren om te reanimeren, een pleister of verbandje, ik help graag een handje. En ook bij minder ernstige zaken, wil ik mij graag waarmaken."

Haar reactie was zeer enthousiast. "Dit komt hartstikke goed van pas, want in maart krijg ik een kleinkind en dan vind ik het ook handig als ik alles van Eerste Hulp weet."

Zij zal binnenkort starten met de gewonnen cursus EHBO.

In september en januari starten de nieuwe cursussen EHBO weer. Het komende seizoen hebben we er dus weer minimaal 1 één held bij. Hopelijk zullen de overige helden "wanna-be's" op eigen gelegenheid een cursus gaan volgen.

De campagne Oranje Helden bestaat uit radiospots, banners op internet, aandacht in een nieuwsbrief, stoppers in huis-aan-huisbladen

Nieuwsgierig naar verdere informatie? Bezoekt u dan eens de website www.ehbo.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ehbo.nl/held.htm