Persberichten 16/10 middag

Regio, 16-10-2008

Oegstgeest Overvallers pompstation snel aangehouden De politie heeft donderdag 16 oktober enkele minuten na een gewapende overval op een pompstation aan de Irislaan drie daders weten aan te houden. Bij de overval werd een klein geldbedrag buitgemaakt. Er werd niet geschoten en er zijn geen gewonden gevallen. De snelle aanhouding kon omdat de agenten rond 15.20 uur naar de Irislaan waren gereden na een melding over vreemd gedrag van personen met een auto. Juist op dat moment kreeg de politie een overvalalarm van het station en informatie over de auto waarmee ze waren weggereden. Als snel kwam de auto in het zicht en werd uiteindelijk op de Rijnzichtweg gestopt. Daar liet de politie de verdachten op een veilige manier uit de auto komen, fouilleerde ze, boeide ze af en bracht ze over naar het politiebureau. Daar zijn ze ingesloten. Over de identiteit van de daders en de pompbediende zijn nog geen gegevens bekend.

Leiden Op heterdaad aangehouden na diefstal fiets De politie heeft donderdag 16 oktober rond 12.15 uur een 50 jarige man uit Leiden aangehouden die onder de ogen van agenten in burger een fiets van één van de agenten stal. De agenten waren op de Haarlemmerstraat afgestapt en naar een kraam gelopen. Plotseling zagen ze de man op een fiets springen en er mee weg fietsen. De agenten gingen er snel achter aan en wisten de man op het Vrouwenkerkhof te arresteren. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Doorrijden na aanrijding Een nog onbekende automobilist(e) in een groene Volkswagen is woensdag 15 oktober doorgereden nadat een 18 jarige fietsster uit Zoeterwoude vermoedelijk door de auto was geraakt. De Zoeterwoudse reed om 16.45 uur over de fietsstrook op de Lammenschansweg en stak bij groen licht de kruising met de Witte Singel/Levendaal over rechtdoor de Hooigracht op. De auto wilde rechts afslaan in de richting van het Levendaal. Vermoedelijk heeft het achterwiel de fietsster geraakt. De Zoeterwoudse viel en liep diverse schaafwonden op. De auto is doorgereden. Getuigen en/of de automobilist(e) die zich in bovenstaand bericht herkend worden verzocht zich te melden via 0900 8844.

Waddinxveen Sigarettendiefstal bij supermarkt Onbekenden hebben donderdag 16 oktober rond 02.45 uur bij een inbraak in een supermarkt aan de Zuidplaslaan een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Van de winkel was een ruit ingegooid. Getuigen spreken van twee daders die met vuilniszakken vertrokken. De politie heeft de daders nog niet weten te achterhalen en is bezig met een onderzoek.

Bergambacht Politie controleert op snelheid bij werk aan de weg Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft donderdag 16 oktober gecontroleerd op snelheid op de Provincialeweg N210. Op dat weggedeelte vinden momenteel wegwerkzaamheden plaats en is een maximumsnelheid ingesteld van 50 km/h. Dit voor een veilig gebruik van de weg voor zowel de weggebruikers als de wegwerkers. Er werd van 07.10 tot 12.30 uur gecontroleerd. Er passeerden 3.122 voertuigen waarvan er 1.016 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid van personenautos was 100 km/h. en die van vrachtautos 81 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten. De politie vindt het belangrijk dat de weggebruikers hun weggedrag ter plaatse aanpassen en zal dan ook de controles herhalen.