Gemeente Diemen


Historisch boek gepresenteerd

Burgemeester Amy Koopmanschap nam het eerste exemplaar van het boek 'Over Diemen gesproken' in ontvangst.
John Cuijpers (vz HKD) presenteert eerste exemplaar aan burgemeester Koopmanschap
'Een bijzonder boek', noemde burgemeester Koopmanschap het boek van de Historische Kring Diemen, dat ze uit handen van voorzitter John Cuijpers ontving. Ze wees op het belang van een gemeenschappelijk verleden, dat samenbindende kracht heeft voor een dorp als Diemen. Het boek 'Over Diemen gesproken' is daar een belangrijke bijdrage aan. Ook omdat het boek voortkomt uit een bloeiende vereniging (met meer dan 550 leden) is het verschijnen van het boek bijzonder. 'Zoveel mensen die zich betrokken voelen bij onze gemeente, welke bestuurder zou dat zich niet wensen'.

Veel veranderingen
Het boek handelt over de Diemer geschiedenis van de 17e en 18e eeuw, met name voor het gebied rond de Overdiemerweg en de Diemerzeedijk. Een stuk Diemen dat in de loop der tijd met vele veranderingen te maken heeft gehad. Het boek - zo'n 340 pagina's dik - vertelt aan de hand van verschillende thema's over het leven van gewone Diemenaren. Vissers, molenaars, herbergiers en landbouwers worden aan de hand van archiefmateriaal tot levende mensen.

De auteurs van Over Diemen gesproken
Jaren werk
De auteurs, José Deckers, Wim 't Hart, Noor van Mens en Peter Texier, ontvingen uit handen van de burgemeester hun eigen genummerde exemplaren. Ze werkten jaren aan het boek en ploegden door vele meters archief. Het resultaat valt goed in de smaak. Bij voorintekening zijn al ruim 600 boeken verkocht. Het is verkrijgbaar bij Boekhandel Vanderhoef in Diemen en kost EUR 27,50.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---