Unicef-blauwe lijn door Amsterdam 15 oktober 2008, Amsterdam - Op donderdag 16 oktober wordt in Amsterdam een tijdelijke lijn op het wegdek gespoten. De lijn geeft de route aan van de jaarlijkse ING Amsterdam Marathon en is voor deze ene keer in het Unicef-blauw.

Het spuiten van de lijn begint om 23 uur bij het Olympisch Stadion, de startlocatie van de marathon die op zondag 19 oktober wordt gehouden. Een door de Atletiekunie aangestelde wedstrijdleider ziet erop toe dat de lijn op het officieel gemeten parcours - dat 42 kilometer en 195 meter lang is - wordt gespoten.

De ING Amsterdam Marathon staat dit jaar helemaal in het teken van Unicef. ING is in 2005 van start gegaan met het programma ING Chances for Children en werkt daarvoor samen met de VN-kinderrechtenorganisatie. ING en Unicef maken zich sterk voor onderwijs voor alle kinderen. De opbrengst van de marathon gaat naar onderwijsprojecten van Unicef in Ethiopië.

Aan de start deelt Unicef speciale blauwe veters uit in de hoop dat alle 24.000 deelnemers aan de marathon ze in hun schoenen willen rijgen en zo hun steun aan de organisatie betuigen. De veters staan symbool voor de 93 miljoen kinderen die wereldwijd geen toegang hebben tot onderwijs.

Website ING Amsterdam Marathon
Website ING Chances for Children