Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 16-10-2008

Burger helpt mee met arrestatie van twee autodieven

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 13.00 uur twee mannen op de Westerhagelaan aangehouden. Een man van 17 jaar uit Oosterhout en een 18-jarige Bredanaar worden verdacht van autodiefstal.
Een motoragent zag de twee mannen met hoge snelheid over de
Waterviolier rijden. Ze keerden direct om toen ze de agent in de gaten kregen en reden richting Helmkruid. Daar hebben ze de auto aan de kant gezet en zijn uit de auto gevlucht. Een burger wist de agent te vertellen dat ze zich in de bosjes verstopt hadden. De agent is vervolgens achter de twee knapen aangegaan en kreeg hulp van de burger. De getuige heeft een van de jongens vastgepakt waardoor de agent achter de tweede verdachte aan kon. De tweede verdachte is enkele meters verder aangehouden. Beide zijn in verzekering gesteld. Uit onderzoek bleek de auto gestolen te zijn.

Man snijdt automobiliste af en rijdt tegen haar auto aan

ETTEN-LEUR: Een 42-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdagochtend rond 10.30 uur aangehouden op de parkeerplaats van een benzinepomp aan de A 58. De man sneed een 41-jarige automobiliste de weg af en reed vervolgens met opzet tegen haar auto aan.
De vrouw haalde een vrachtwagen in en reed de linkerbaan op. Een automobilist, de 42-jarige man uit Bergen op Zoom moest hierdoor afremmen. De vrouw stuurde haar auto na de inhaalactie terug naar de rechterbaan. De bestuurder van de auto achter haar reageerde boos en maakte armgebaren naar de vrouw. Vervolgens gooide hij zijn stuur naar rechts en raakte daarbij de auto van de vrouw aan de zijkant. Dit leverde schade op aan haar auto. Een getuige zag het gebeuren en is achter de verdachte aangereden. Bij de eerstvolgende benzinepomp heeft de getuige het kenteken van de bestuurder genoteerd en doorgegeven aan de politie. De man is meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verkeerscontrole op twee locaties

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag op twee locaties een
verkeerscontrole gehouden. Van 13.15 tot 14.20 uur is op de Nieuwe Heilaarstraat gecontroleerd en van 15.00 tot 16.00 uur hebben agenten een controle gehouden op de Dr. Struyckenstraat. In totaal waren 29 bestuurders in overtreding. O.a. voor het niet dragen van de gordel, door rood licht rijden, verlopen APK, niet verzekerde auto en het niet tonen van kentekenbewijs. Een 19-jarige jongen gaf een valse naam op omdat hij geen rijbewijs had. Hij kreeg voor beide overtredingen een bekeuring mee.

Client mishandelt begeleider

BREDA: Een 32-jarige Bredanaar is donderdagochtend rond 09.45 uur op de Slingerweg opgepakt voor mishandeling. Een client begon een begeleider van het opvangtehuis uit te schelden en heeft vervolgens de man in zijn gezicht geslagen. De begeleider is naar de Huisartsenpost gegaan om zich te laten behandelen. De politie heeft de verdachte aangehouden.

Politie houdt samen met de wegenwacht verkeerscontrole

BREDA: Donderdag tussen 8.30 uur en 13.30 uur heeft de politie samen met de wegenwacht op de Belcrumweg een verkeerscontrole gehouden. De politie constateerde dat 21 bestuurders in overtreding waren. Er is bekeurd voor het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het niet in orde hebben van de kentekenplaat en voor het verlopen van de APK. Ook ontdekten agenten bij een auto dat de band die erop zat groter was dan toegestaan. De wegenwacht heeft defecten aan auto's direct verholpen waardoor de auto's weer veilig hun weg konden vervolgen. 22 bestuurders zijn geholpen. Bij de meeste voertuigen zijn lampjes vervangen. Bij enkele aanhangwagens zijn de hulpkoppelingen in orde gemaakt.

Auteur: Eefje Klijberg